Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Odanın Meclis Başkanı Zafer Sağlam ve Yönetim Kurulu üyesi Yücel Mercimek, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. 7 Temmuz Salı günü gerçekleşen ziyarette Üniversitenin ve Zonguldak’ın gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Bülent Ecevit Üniversitesinin özellikle son yıllarda gösterdiği gelişimi yakından takip ettiklerini, Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarıların Zonguldak için büyük gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Başkan Demir, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Bülent Ecevit Üniversitesi sadece Zonguldak’ı değil tüm bölgeyi kucaklayan bir yapıya erişti. Ayrıca uluslararası açılımlarda yürütülen stratejilerle Zonguldak’ın dünyaya açılan yüzü oldu. Zonguldak’a yönelik proje ve hizmetler, şehir halkında ‘bizim üniversitemiz’ imajını sağlamlaştırdı. Bu konuda sizi ve şahsınızda Bülent Ecevit Üniversitesi çalışanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum. Zonguldaklı sanayici ve işadamları olarak Üniversitemiz ile el ele vererek şehrin ekonomisine destekleyecek projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Gelişen ve değişen dünyada bu yenilikleri en yakından takip eden Üniversitemiz ile ortak gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerin, Zonguldak’ın ufkunu beklenin de ötesinde geliştireceğine inanıyoruz. Özellikle sanayicilerimizin, işadamlarımızın Üniversitemizin desteğine ihtiyacı var. Son yıllarda şehrin sosyokültürel ve sosyoekonomik sorunlarına yapıcı ve kalıcı çözüm önerileri üreten projeleri, bir sağlık üssü konumuna gelen İbn-i Sina Kampüsü, 30 bine ulaşan öğrenci sayısı ile Bülent Ecevit Üniversitesi şehrimizin parlayan yıldızıdır. Şehrin ekonomisinin yeni yapılanmalara ihtiyacı var, yeni ve farklı projelerin can bulacağı çeşitli sektörlerde girişimler gerçekleştirmek gerekiyor. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemizle işbirliği içinde olmayı amaçlıyoruz. Bölgenin bir sanayi ve turizm merkezi haline dönüştürülmesi, şehrin var olan kaynaklarının ve değerlerinin doğru değerlendirilmesi ve Zonguldak’ın mevcut problemlerinin çözümünde oluşturacağımız güç birliği ile önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Özer de ziyaretten ve Odanın yaklaşımından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Üniversitemizin varlığının Zonguldak’a güç kattığını ifade eden düşünceleriniz ve Üniversitemize her zaman verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Ticaret ve Sanayi Odamız ile işbirliğini güç birliği haline çeviren projeler üretmekten memnuniyet duyacağız. Üniversite olarak her zaman Zonguldak’ın ve bölgemizin gelişimine yönelik projelere kapılarımız sonuna kadar açıktır. Sanayi, ekonomi ve turizme gibi pek çok alanda akademik ve bilimsel araştırmalar yürüten birimlerimizle şehrin gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimiz Ali Kaban’ın girişimleri ile son dönemde gerçekleştirdiğimiz projelerimizde elde ettiğimiz sonuçlarla Zonguldak’ın geleceğinin doğru planlanması için öneriler sunduk. Karadeniz Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSAM) yine aynı kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. KARSAM ve TSO işbirliği ile kongre ve sempozyum gibi toplantılar da gerçekleştirilebilecektir. Bu işbirliğinin verimli projeler üreteceğine inanıyorum.”