Zonguldak Türkchopper Motor Kulübü, motosikletlere yönelik “Yoksayan” anlayışı kınamanın ötesinde halkın bilinçlendirilmesi için ciddi çalışmalar yapılmasını istedi.
Zonguldak Türkchopper Motor Kulübü tarafından yapılan açıklamada son zamanlarda motosiklet kazalarının yaşandığı hatırlatılarak şöyle denildi:
“Motosiklet bir kültürdür. Sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda özgürlüğün, dayanışmanın, birbirine sahip çıkmanın, her ne olursa olsun yolda bırakmamanın kültürüdür. Her türlü güvenlik tedbiriyle beraber trafik ve ahlak kurallarının da gözetildiği, bu anlamıyla trafik güvenliğinin de önemli bir parçası olan bu kültürün modern ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yerleşmesi ve daha da sağlanması adına kulübümüzün bütün kamuoyuna çağrısı şudur: Trafik sadece yayaların ve araçların değil, motosikletlerinde içinde yer aldığı canlı bir organizma gibidir. Bu organizmanın uzuvlarından birinin çalışmaması veya göz ardı edilmesi bütünlüğü nasıl bozacaksa, özellikle motosikletlere yönelik “ yoksayan “ anlayışı kınamanın ötesinde özellikle halkın bilinçlendirilmesi noktasında çok ciddi çalışmalar yapılması gerekir. Motosiklet sürücülerinin, başta trafik kuralları ve güvenlik tedbirlerine sıkı sıkıya bağlı kalmaları gerektiği de açıktır. Bu bakımdan motosikletin bakımından güvenlik ekipmanlarına kadar bir motosikleti bütün halde var kılan unsurların öncelikli olarak gündemde tutulması gerekir. Kulübümüz, motosiklet kültüründen, kurallara bağlılığı, dostluk ve arkadaşlık temelinde yükselen dayanışmayı ve en az bunlar kadar motosikleti motosiklet yapan her türlü ekipmana sahip olmayı asli değer ve vazgeçilmez ortaklarımız sayar.”