AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, 2002-2015 yılları arasında Zonguldak’a 5,9 milyar TL’lik yatırım ve 12 bin 535 kişilik de istihdam sağlandığını açıkladı.
AK Parti MKYK üyesi Özbakır, partisinin iktidarları döneminde Ekonomi Bakanlığı tarafından Zonguldak’a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarı döneminde ülkenin her köşesinin yatırımlarla donatıldığı gibi kendi seçim bölgesi olan Zonguldak’ın da unutulmadığını ifade eden Özbakır, yatırımların devam ettiğini söyledi. Özbakır, “Hatırlanacağı gibi AK Parti iktidarı öncesinde ülkede temeli atılan yatırımlar çeşitli ekonomik krizler nedeniyle tamamlanamıyor, çürümeye terk ediliyor ya da yıllarca bitirilemiyor. Öyle yollar, köprüler, okul, hastane binaları vardı ki kaç iktidar, kaç başbakan görüyordu da bitirilemiyordu. Belediyeler merkezi hükümetten gelmeyen paraları nedeniyle maaş veremiyorlardı. İşte bütün bunlar AK Parti iktidarı döneminde tarihe karıştı, hatta unutuldu. Atılan bir temel verilen süre öncesinde tamamlanarak hizmete sunulmaya devam ediyor. Aşılamayan yollar tünellerle, köprülerle aşıldı. Havaalanlarıyla, hızlı trenlerle yollar kısaldı” dedi.
“13 yılda 5,9 milyar TL’lik yatırım”
Ülke genelindeki yatırımlardan Zonguldak’ın da nasibini aldığını söyleyen Özbakır, “Ülkemizin dört bir tarafı yatırımlarla gelişip değişirken Zonguldak bu yatırımlardan elbette geri kalmadı. Kendi seçim bölgem olan Zonguldak’a da iktidarımızın 13 yıllık süresi içerisinde yani 2002-2015 yılları arasında sadece Ekonomi Bakanlığınca 5,9 milyar liralık yatırım yapılmış ve 12 bin 353 kişiye istihdam imkanı sağlanmıştır. Ekonomi Bakanlığımızca bu süre içerisinde ilimizdeki firmalara 1,1 milyon TL tutarında destek sağlanmıştır. Zonguldak’ın 2012 yılında 46,5 milyon dolar seviyesindeyken, 2015’e geldiğimizde 177,4 milyon dolara yükselmiştir. 2002 yılında Zonguldak’ta 35 firma ihracat yaparken, 2015 yılına geldiğimizde ihracatçı sayısı 66’ya yükselmiştir. Yine ilimizden 55 ülkeye ihracat yapılırken, 2015 yılına geldiğimizde 104 ülkeye ihracat yapıldığı görülmüştür. Zonguldak’da 50 bin dolar üzerinde ihracat yapan iki firma varken, bugün 49’a yükselmiştir” dedi.
AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, yapılan bu yatırımlardan dolayı Bakanlığa teşekkür ederken, 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ve Zonguldak’ın feraha ulaşması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.