"Abaza Tanrısı" adlı şiir kitabının yazarı, bir dönem Zonguldak işçi sınıfı hareketinin önemli isimlerinden "Abaza Yılmaz" adıyla da bilinen şair Yılmaz Yedikel vefat etti.

"Başımız sağolsun. Türkiye işçi sınıfının bir sıra neferi, Türkiye Taşkömür Kurumu Karadon bölgesi tahlisiye şeflerinden, merhum Pişinhupa Emin oğlu Yılmaz Yedikel yoldaşımız, tutulduğu hastalığa yenik düştü ve aramızdan ayrıldı. Cenazesi (4 Temmuz 2015) ikamet ettiği Hendek-Sarıyer köyünde toprağa verildi. Yılmaz yoldaş; aramızdaki birçok anı bizden sonra da yaşayacak. Birçokları da seninle gittiği gibi benimle de toprağa gidecek. Zonguldak maden işçilerinin şanlı tarihinde isimleri olanlar arasında yer alan önderler içindesin. Seni her zaman saygıyla anacağız sevgili yoldaşım..."

Daha önce de Yılmaz Yedikel'in, maden şehitlerinin ölüm yıldönümüne rastlayan Zonguldak'taki bir imza gününde köşemde O'nu şöyle anlatmıştım:

"Bugün 40 yıllık bir yoldaşımla buluştuk. Kendisi 17 yıl Zonguldak-Karadon Kömür İşletmesi'nde "tahlisiye" şefliği yaptı. İşçilerin uğradığı haksızlıkların giderilmesi için hep ön saflarda yerini aldı. 80 öncesi birlikte Karadon bölgesinde işçilere bildiri dağıtırken silahlı saldırıya uğramıştık. Polis önce bizi sonra karşı tarafta olan bir kişiyi aldı. Bir gece Kilimli Karakolu'nda biz ikimiz polis koltuğunda sabahladık. Sabah çıkarıldığımız mahkemede hepimiz serbest bırakıldık. O, savaşsız sömürüsüz bir dünya yaratma mücadelesinden hiç vazgeçmedi... Uzun süreli cezaevi dönemlerimde evimi hiç yalnız bırakmayan bu kişi, Kilimli'den Yılmaz Yedikel'di. Bir diğer adıyla "Abaza Yılmaz". Yılmaz abi emekli olduktan sonra Abaza akrabalarının yoğun olduğu Hendek'e yerleşti. Kendisini bildim bileli bulduğu her boş kağıt üzerine, özellikle de sigara paketlerine şiir yazar, bunları çekmecesine atardı. Ara sıra bazı şiirlerini Zonguldak'ta yayınlanan "Susma" isimli gazeteye gönderir, orada yayınlanırdı... İlimiz esnaflarından ve Ali Kaya bunları topladı ve kitap haline getirdi. 17 Mayıs günü Karadon'daki grizu patlamasında can veren 32 kardeşimizin yıldönümünde yani bugün, kitabın imza günü var. "Abazanın Tanrısı" adlı şiir kitabı, akciğer kanserinden ameliyat olan ve halen kemoterapi alan Yılmaz abimize sürpriz olmasının yanı sıra, çok büyük de moral desteği verdi... Ne mutlu bana ki böyle çalışkan-üretken arılarla dolu bir kovanın işçi arısıyım..."

Hendeklilerin sevilen sayılan ayhabısı ve Zonguldaklı madenci arkadaşlarının Yılmaz abisi "Abaza Yılmaz"a biz de rahmet diliyor, yakınlarının ve sevenlerinin acılarını paylaşıyoruz.