8 milyar insanın yaşadığı dünyada irili - ufaklı 215 dolayında ülke mevcut. 340 milyon insanın yaşadığı ABD halkı yer kürenin yüzde 5'lik dilimini oluşturuyor. Bu kadar az bir insan topluluğu toplam tüketimin yüzde 40'ını yapıyor.
 
Ataları İngiliz, İspanyol, İtalyan, Alman, Fransız, Portekizli vb. uluslardan oluşan, tarihsel geçmişi 300-400 yıl olan ABD'nin nasıl olup da dünya jandarması olduğunu irdeleyelim.
 
- ABD'de yaşayan 340 milyon insanın 40 milyon kadarı evsiz, sefil, uyuşturucu bağımlısı, hasta, serseri, alkoliktir.
 
- ABD'de yaşayan 5 milyon dolayındaki Yahudi (Musevi) finans, medya, endüstri, ulaşım, ilaç, gıda, iletişim, internet, TV, sinema, üniversite, tıp, hukuk, moda vb. sektörlerin kilit noktalarını elinde tutmaktadır.
 
- Facebook, Twitter, Google, Yahoo gibi küresel çapta yayılmış olan web sitelerinin kurucuları/sahipleri hep Musevidir.
 
- ABD'nin önde gelen gazeteleri, dergileri, TV'leri, sinema/dizi şirketleri, haber ajansları, yayınevleri tamamen Musevilerin kontrolündedir / elindedir.
 
- ABD'deki medyada Yahudiler aleyhinde yayın yapmak mümkün değildir.
 
- NATO ABD'nin kontrolünde olan bir askeri örgüttür.
 
- Dünya Bankası (WB), Uluslararası Para Fonu (IMF) tamamen ABD kontrolündedir.
 
- ABD parası Dolar dünyanın her yerinde geçerli bir para birimi haline gelmiştir. Doların geçerli olmasının önünde hiçbir hükümet duramamaktadır. Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi petrol satışında Dolar yerine Euro veya altın kullanma kararını açıkladıktan sonra yok edilmişlerdir.
 
- Yahudilerin fikirlerinin tüm dünyaya yayılmasında önemli işlevi olan Rotary, Rotaract, Inner Wheel, Lions, Liones, Bilderberg, Bnai Birth, ADL, Trilateral, Davos Forum gibi örgütler yer kürenin her ülkesinde bir şekilde örgütlenmiştir.
 
- Elektronik teknolojisinin en önemli icatları / tasarımları ilk önce ABD'de yapılmaktadır. Telefon, faks, TV, PC, VCD, DVD, Blue Ray, MP3/MP4 çalar, telsiz, yazıcı, tarayıcı, fotokopi, uydu alıcı, ses kaydedici vb. gibi icatların patentlerinin çoğu ABD'li firmaların elindedir.  
 
- İnternetin mucidi olan ABD bu ağ ile tüm dünyanın e-posta, veri tabanı, dosya, müzik, film haberleşmesini izleyebilme, bozabilme, durdurabilme gücüne sahiptir.
 
- ABD uzay araştırmalarında en çok para sarf eden ülkedir. 
 
- ABD'nin tüm uluslararası sularda nükleer yakıtlı savaş gemileri, denizaltıları dolaşmaktadır. Yine bu süper gücün 140 kadar ülkede askeri amaçlı üsleri vardır.
 
- 21. yüzyılda 22 Müslüman ülkenin haritasının yeniden çizilmesini amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) senaryosunu yazan, uygulamaya sokan ABD'dir.
 
- ABD'de bulunan devasa şirketler dünyanın her ülkesinden parlak beyinli insanları transfer ederek diğer ülkelerin düşük yetenekli insanlar tarafından çekilip çevrilmesine de yol açmaktadır. Örneğin Türkiye'nin yetiştirdiği ekonomist, hekim, mühendis, araştırmacı gibi beyinler hep ABD'ye kaçırılmıştır. Yani bizim için değil bu ülke için çalışmaktadırlar.
 
- ABD'nin devasa sinema ve TV sektörü dünyadaki insanları hep tüketmeye, modayı takip etmeye, aptal olmaya, uyuşmaya, eğlenceye, tembelliğe, ahlaksızlığa, dejenerasyona doğru iten yayınlar yapmaktadır.
 
- ABD, gerçek İslamiyetin anlaşılmaması için sapık tarikatleri, cemaatleri el altından desteklemektedir. 
 
- ABD'nin güçlü istihbarat örgütü kendisine rakip olarak gördüğü her ülkede yıkıcı, ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, kışkırtıcı, ajite edici, bölücü faaliyetleri desteklemektedir.
 
- Türkiye de 1946 yılından beri ABD'nin çizdiği yolda ilerleyen bir ülkedir. ABD'nin çıkarlarına uygun düşmeyen siyasi kararlar alan hükümetler bir şekilde iktidardan uzaklaştırılmaktadır. 
 
- Merkezi ABD'de bulunan küresel çapta faaliyet gösteren bankalar, bankerler, fonlar, kredi derecelendirme kuruluşları sömürmek istedikleri ülkelerin borsalarını, ekonomilerini, bankacılık sistemlerini, sanayi şirketlerini, paralarının değerlerini, faiz oranlarını istedikleri gibi manipüle edebilmektedirler. 
Örneğin ülkemizin hisse sentlerinin işlem gördüğü borsasının yüzde 65'lik dilimi yabancıların elindedir. Büyük fonlar Türk borsasında 10-20 milyar dolarlık bir alım yaptıklarında fiyatlar uçmakta, satım yaptıklarında ise dibe vurmaktadır.  
 
- ABD'nin hedefine koyduğu, zayıflatmak/yıkmak istediği ülkelerde birçok gazeteciyi, istihbaratçıyı, yazarı, televizyoncuyu, hukukçuyu, siyasetçiyi çeşitli unsurları kullanarak satın aldığı bilinen bir gerçek haline gelmiştir.