Girne'de, Gazi Magosa'da deniz kenarında bir süre oturun, biraz yürüyün bu Ada'nın ne kadar değerli olduğunu daha iyi idrak edersiniz. Beyniniz doğru çalışmaya başlar. Orası Anadolu'nun bir parçasıdır. Bizdendir.
**
Kim ne derse desin orası bize aittir. Rumların yalanlarına kanmayın. Ada sadece onlara ait değildir. Biraz tarih bilgisi toplayın. Osmanlı'nın 1571'de Ada'ya çıkıp Rumları da "baskıdan, zulümden kurtardığını" göreceksiniz.
**
Bu Ada'da 5 yıl kaldım. Tam bir huzur yeriydi. Öylesine ilham verici bir yerdi ki 14 yeni kitap yazdım orada.
Kıbrıs'ı değersiz görenlere inanmayın. Maddi, manevi değeri çok yüksektir. İşkembeden analiz yapanlara itibar etmeyiniz.
**
Yazılı, görüntülü medyaya çıkıp iri laflar eden zatların yüzde 99'unun Kıbrıs'ın önemi hakkında bilgisi yoktur. Ezbere konuşurlar.
**
Bu pırlanta ülkenin toprağının küresel kraliyetçi hırsız devletlerin kontrolünde olmasını isteyenler aydın/entelektüel değildir. Ajandır.
**
2008-2013 yılları arasında yaşadığım bu güzel ülkede yüzlerce, binlerce FETÖ ajanı cirit atıyordu. Bazıları imha edildi. Bazıları ise kamu görevine hala devam edebiliyor.
**
"KKTC İngiliz'in, Yunan'ın, ABD'nin, İsrail'in olsun" diyenlere itibar etmeyiniz.
 
 
Saygın insan…
 
 
Kendisini yaklaşık 25 yıldır tanırım. Bilgisayar ile ilgili teknik sorunlarım olduğunda defalarca firmasına ulaştım. Çok hızlıca sorunlarımı çözdü. Ayrıca hiçbir zaman fahiş ücretler de talep etmedi.
 
Son derece mütevazı bir mizacı vardır. Çalıştırdığı elemanlarına da çok iyi davranır. Kimseyi kırmaz, üzmez, rencide etmez.
 
Mühendislik okulu mezunu olduğundan ötürü bilişim sektöründe kanaat önderi olarak görürüm kendisini.
 
Aramızda hiçbir şekilde ticari ortaklık söz konusu değildir. Yani bu yazıyı sadece rol modeli bir insanı tanıtmak için yazıyorum.
 
Herkes esnaflık yapamaz. Ticarette tutunamaz. Erkan Kır Bey çeyrek asırdır çok hızlı bir değişimin yaşandığı bilişim sektöründe hilesiz, hurdasız işler ortaya koyan saygın bir işinsanıdır.
 
Sadece iş, para, pul peşinde koşmaz. Ailesi ve çocuklarıyla da çok yakından ilgilenir. Organik yiyecek, tavuk üretme konusunda da çok güzel çalışmaları vardır.