Zonguldak yine ülke gündeminde. 30+1 olmanın üzüntüsü, başarısız yönetilmesi ve istatistiklere göre ülkemizin şuan en sorunlu bölgesi olmanın yanı sıra şimdide sağlıkçıları hedef alan talihsiz açıklamalar ile gündemdeyiz.
Karaelmas diyarı son 18 yılda öksüz, yetim bırakılmışlığının zirvesine ulaştı.
Vali Bey, içinden geldi ya da istemsiz sözler etti. Bunu da düzeltmeye çalıştı ve birçok hikâye kısmını zaten şuan tüm ülke takip ediyor.  Benim Vali Bey’ in sözleri dışında asıl üzen başka bir duruma dikkatinizi çekmek isterim. Çünkü bugün uyandığımda, Zonguldak‘lı olduğumu bilen dostlarımızın “gördün mü bak ne olmuş?” mesajları ve sosyal medyadaki liste başı haberler sonrası izlediğim video üzdü beni.
Video’da şehrin seçilmiş Belediye Başkanı var. AKP’ li Doktor Belediye Başkanı. İşte asıl üzücü olan da bu kısım. Vali Bey’ in sözlerini hiç birimiz hoş karşılamadık ancak bu sözlerin söylendiği esnadan Vali Bey’i uyarmak, aynı fikirde olmadığını beyan etmek, basın ve halk yanlış anlamasın durum bu demek, hem şehri yönetimi yetkisi hem de bir doktorun sağlık emekçilerine destek olması gerekmiyor muydu?
Bu saatten sonra sadece özür dilenir. Başka hiçbir sözün artık geçen zamanda değeri kalmamıştır. Hasta olan sağlık çalışanlarını zan altında bırakılırken susmak, o fikri desteklemekten başka bir yorum ile desteklenemez.
Üzülüyorum. Biliyorum bu yazıyı okuyan her bir fert üzülüyor. Bugün Zonguldak’ da dükkânı kapatan esnaf, 65+ üstünde olan ve devletin yasağı ile iş yerlerini kapatanları yazmak istemiştim.
Ben bugün kapatılan pazaryerinden sonra mahallelerde yüksek fiyatlara satılan sebze ve meyveden söz etmek istiyordum.
Zonguldak şuan ne yazık ki yer altı zenginlikleri, yer üstündeki doğası, emekçi çalışanları ile değil; iyi yönetilememe sonucu hastalığın en fazla yayılım sağladığı, yoksullukların arttığı, mağdurların oluştuğu bir şehir oldu.
Sosyal medyada oluşan algısı ise senelerce bu şehre zarar vermeye devam edecek.
Tüm uyarılara karşılık, kibirle iş yapılmaya devam ettikçe hepimiz daha da fazla kaybedeceğiz.
Zaman birlik zamanı olduğu için şimdilik sadece izleme ile yetinip, arada artık yeter durumlarında biz uyarılarımıza devam edeceğiz.
Tüm şifa bekleyenler bilsin ki dualarımız ve tüm iyi niyetlerimiz ile iyileşmelerini bekliyoruz. Bu dönemde Covid19 ile ön cephede savaşan başta sağlık, emniyet ve hizmet sektöründeki herkese bir defa daha teşekkürler, iyi ki varsınız.
Dükkân açamayan Zonguldak esnafı, evine ekmek götüremeyen hemşerilerim, mahallesine gelen pazar arabasından yeterli gıda takviyesi yapamayan komşularım, işsiz kalanlar, düğünü ertelenenler hepimizin sorunu ayrı ayrı ama umutlarımız bir olsun. Bu dönemde geçer.
Bu dönemde yaşadıklarınızı not alın, çünkü size unutturmaya çalışacaklar. Güzelde bir söz vardır “kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz “ , unutmayın. Emek veren sağlık görevlisini, polisi, jandarmayı, kargo çalışanlarını, temizlik görevlilerini ve şehrin sesi olanları asla unutmayın. Bu dönemde elini taşın altına koyanı ve koymayanı unutmayın.