Birkaç gündür Zonguldak Belediyesi ve Muharrem Akdemir’i konuşuyor, tartışıyoruz. Kimi altında bir bit yeniği arıyor, kimileri “Az bile yazıyorsun” diyor…

Hiç uzatmayacağım internet sitemiz üzerinden gelenler yorumlarda bakalım vatandaş Akdemir hakkında ne düşünüyor:

Yasar ilgin:

Mustafa Sarıgül'ü dinledim. Nasıl başarıyorsun sorusuna şu yanıtı verdi. 
"Ben her şeyi bilemem. Ancak en iyi takımla çalışırım. Onlar proje üretir, ben onaylarım. Ben takım kaptanıyım" demişti. Ben olsam gider Eskişehir belediye başkanından üç aylığına üç tane teknik adam alır ve Zonguldak’ta en iyi şekilde ağırlar, proje ürettirir ve bunların peşinden giderdim. Zonguldak’ta o etkinlikte yetişmiş belediyeci yok. Akdemir'in zaten yaşı gereği, beyin yapısı ve eğitimi gereği teknik bir belediye başkanı olması mümkün değil. Kerhen seçtik. İyi de bir takım kuramıyor. Bu nedenle bocalıyor. Bir 5 yılımız daha maalesef gidecek. Beceremiyor, becerenleri de yanına almıyor.

Servet Hanedan:

Sen orayı da batırırsın...

Yılmaz Fidanboy: 

Bu yazı böyle bir Zonguldak'ı hayal etmeye sebep olmakla bile bir başarı sağlamış. Bu hayalin olmaması için hiç bir neden yok sadece Zonguldak'ı seven yöneticiler bulmak ve seçmek gerekiyor.

 

Eyüp Bektaş: 

Kutlarım Mustafacığım... Hayal etmek ve hayal ettiklerini paylaşmak kültürünün yaygınlaşmasının özendirilmesini dilerim. Dilerim ki; bu görüş ve düşünceler katılımcılık potasında bir araya getirilerek 'hayat bayram olsa' şarkıları söylenir/söyletilir.

 

Mustafa Cinal:

Uzun yıllar Zonguldak’ta yaşayan biri olarak dileklerine katılmamak mümkün değil Mustafa Bey. Anlattıklarının büyük bir çoğunluğu şu an bulunduğum Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından uygulanan hizmetler. Ne diyeyim darısı Zonguldak’ın başına. Saygilar.

 

Ahmet:

Keşke olsaydın Mustafa. Umarım bir gün... Ama sen dürüst gazeteciliğinden ve gerçekleri siyasi baskıdan uzak bir şekilde tarafsız bir şekilde açığa çıkardığın için zaten bu şehre çokça hizmet ediyorsun.

 

Yaşar Yaşamaz:

Ben belediye başkanı olsaydım dım dım dım dım ya belediye nerde !

 

Zonguldak Hepimizin:

Eskişehir Porsuk Çayı’nda deresinde insanlar sandallarla geziyor, denizi yok plaj yapılmış başka illerden plaja geliniyor. Zonguldak Gökgöl Mağarası’ndan Vali̇li̇ğe kadar dereleri̇mi̇z neden bu şeki̇lde yapılmaz. Plajlarimiz koylarımız neden turizm yapılacak şeki̇lde düzenlenmez anlamış deği̇li̇z. Karabükte her yer yürüyen merdi̇ven oldu. Merdi̇venler şehri̇ Zonguldak’ta merdi̇venlere neden el atılmaz yaşlılar, engelli̇ler düşünülerek önemli̇ merkezlere neden yürüyen merdi̇ven ve teleferi̇kler yapılmaz. Tüm şehi̇rleri̇n meydani var bi̇zde neden yok

Metin:

 Ben belediye başkanı olsam tıpış tıpış geldim tıpış tıpış giderim

Alper Altun:

Sırf AKP’ye inat buna oy verdim. Bin pişmanım. Rüzgarlı yolunu kaderine terk etti. Arabam sanayiden çıkamaz oldu. Bu belediye çukurlara bir kürek zift dökmekten aciz. Bundan sonra iktidar olmayan partinin belediye başkanına oy moy yok

 Ulaş Yıldız:

Ben bir kamu yönetimi mezunu olarak Muharrem Akdemir'in 100 günlük performansını sıfır buluyorum. Çünkü şehre hizmet sıfır,  yollar bozuk su ve diğer türevi sorunlar bunlar karşısında Muharrem bey hiç bir proje üretememiş. Belediyeyi daha kötü bir duruma sevk etmiştir. Bana göre istifası yakındır. Ben belediye başkanı olsam yollar, şehir düzenlemesi, tapu sorunu, su sorunu daha güzel bir yaşanabilir çevre ve şehir yaratmak adına tüm olanak ve imkanları kullanarak bu sorunları el verdiğince çözmeye çalışırdım.

Sinan:

Akdemir, bu ülkenin en başarısız belediye başkanı!!! Bu makamlar önemli yerler 100.000 Zonguldaklıyı ilgilendiriyor. Vizyonu yok, liderlik vasfı sıfır, yöneticilik vasfı sıfır, mülayim bir kişi ama günah! Kent pislik içinde her geçen gün çıkmaza giriyor. Verilen imarlar yüzünden nereye kadar gidecek bu iş? Resmen bokun içinde yaşıyoruz ayıptır skandal rezalet acil istifa etmesi lazım. Ayrıca yardımcıları da beş para etmez.

Sedat:

Ben onun yerine olsam belediye başkanlığını bırakırım şehre moral olur.

Murat:

İlginç olan şehrin trafik rahatlamasını bile gelen emniyet müdürü sağladı. İki ışık değiştirip park olayına müdahale etti. Ama şehrin belediye başkanı çok aciz. Ne yüzünü görüyoruz ne cismini. Arkadaş bir tane bir şey yap da helal olsun diyelim. Kaç yıldır buradasın yaptığın Kozlu duraklarının önündeki kavşağa arabalar izlesin diye süs havuzu yaptın. Onu da yağmurlu havalar dışında çalıştırmadın. Kaldırımlar işgal altında. Marketler özellikle soğuk su köprü ayağı arasında işgal etmiş durumda kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Sokakta bir tane zabıta göremiyoruz gördüklerimizde seyyar satıcılarla muhabbet etmekten görev yapamıyor. Her yer çukur, çamur, toz. Sular tazyikli akmıyor, sular bulanık. sosyal demokratım diyorsunuz ama bu şehirde hiçbir kültürel etkinliğiniz yok. Türkiye’nin en asosyal şehri burası. Bunları başka bir memleket doğumlu,7 yıldır burada yaşayan görevi gereği kişi olarak yazıyorum. Siz size oy verenleri kandırıyorsunuz.

KESKİN:

Şehrin göbeğindeki dolmuş duraklarını şehrin dışına çıkartarak belirli sürelerle hareket ettirilir. Boşalan alanda üniversite ile beraber çalışma yapılabilir. Şehir içinde şahsi araçtan fazla ticari taksi mevcut. Taksi duraklarının metrekareye en fazla olduğu il Zonguldak galiba... Durak sayısı azaltılabilir.

Güler:

Doğalgaz kazılarının yapıldığı her yer kalkmış gidiyor. Özellikle yağmurdan sonra adam boyu kanallar var. Sayın başkan tüm Zonguldak’ta yollar, kaldırımlar delik deşik. İnsan buraları bir gezer dolaşır en azından o kanalların dolgusunu düzgün yapıp(veya sorumlu firmaya yaptırıp) yollarımızdaki, kaldırımlardaki çukurların tamirini tadilatını yapın yenisinden vazgeçtik Allah aşkına yaa!”

Enes:

Kendi adıma özetlersem; Zonguldak’ta yaprak bile kımıldamadı derim.. Belediye sınırları içinde olan yolların hali perişan. Kaçak yapılar almış başını gitmiş denetleyen yok. Her eline kazmayı alan buraya apartman dikeceğim diyor. Ses çıkaran yok. Lavuar alanı harabe oldu. Ne olacak bu alan arkadaş diyen yok. Limandaki yapılar şehrin önünü tıkıyor hooop diyen yok. Şehir toz toprak içinde hiç olmazsa denizden su çekip yıkayayım diyen yok. Sanırım bizim bir beledi̇ye başkanımız da yok..

Olcay Korkut:

Beni seçenlerle seçim zamanı olduğum gibi seçimden sonrada daha yakın olurdum. Çünkü beni seçen onlar belediyem ve halkım için yeri geldiği zaman gülen, yeri geldiği zamanda masaya yumruğu vurup herkese gerçekten her ne kadar muhalefet partisin başkanı olsam da var olduğumu gösterirdim ve kimseyi kendime güldürmezdim.

Hayri Çavuş:

Ben belediye başkanı olsam Fener semtindeki sahaların hepsini şehirden uzak bir yere atar, oradaki evleri TTK’dan alır, güzel bir rekreasyonla büyük temiz yemyeşil bir parka çevirirdim.

Özhan:

Herkesi Muharrem Akdemir'i ve yönetimini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ve diğer CHP milletvekillerine şikayet etmeye davet etmek istiyorum. Bu işi mail ve mektup yazarak gerçekleştirmeliyiz. Şikayetlerimizde asıl amaç -Zonguldak Belediyesi’ne hukuki olarak operasyon yapmaya yönlendirmeliyiz. Yine şikayetlerimizde çektiğimiz fotoğraflar; yerel basında Akdemir ve yönetiminin çıkar çevreleriyle verdikleri resimler, yolların ve alt yapının resimleri ve duyduğumuz ve okuduğumuz her türlü şaibeli işleri yazmak olmalıdır. Çünkü yapacak olduğumuz bu şikayetler demokratik bir hakkımızdır.