Epeydir yazmayı düşündüğüm ama sürekli ertelediğim sorular, zihnimi işgal edeceğine muhataplarını rahatsız etsin istedim…

İşte aklımdaki o sorular:

Zonguldak Belediyesi ile kanunen yasal olmasına rağmen ticaret yapıp rant sağlayan CHP’li belediye meclis üyesi kim?
Yeni Adım Gazetesi, her Allah’ın günü Başbakan’ın demecini niye sür manşetten verir? Eğer bu taraflı yayıncılık değil gazetecilik ise Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına neden yer verilmez?

Sezon başında çıtayı yüksek tutarak taraftarı umutlandıran Zonguldak Kömürspor yönetimi şuana kadar flaş bir transfer yapamadı. Bu kadro şampiyonluk için yeterli mi, değilse neyi bekliyorsunuz?

Zonguldak’ın doğalgaz şebekesi dağıtım ihalesini kazanan Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz şirketi ile Zonguldak Belediyesi arasında yapılan sözleşmeye göre açılan kanalların asfaltlama işi için şirketin vereceği birim fiyatı belediyenin ihaleyle yapacağı birim fiyatından daha düşük. Öyleyse asfaltlama işini neden Akmercan yapmıyor? Aradaki kamu zararını kim ödeyecek?

Kozlu Belediyesi’nde Ramazan Ayı nedeniyle dağıtılan gıda paketlerinin AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir’e ait marketten alındığı ve 90 bin lira tuttuğu iddia ediliyor? Belediye bu iş için ihale açtı mı? Kozlu yeni bir Ali Bektaş vakası mı yaşıyor?

Eşi ile bir esnaf arasında geçen tartışmanın haber olması üzerine bir basın açıklaması yayınlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, bir senaryo düzenlendiğini, bu senaryonun bazı malum gazetelerce haber yapıldığını söyledi. O haberi ilk Halkın Sesi duyurmuştu. Şimdi işbirlikçi gazete Halkın Sesi mi oluyor? İyi de bizim niye bundan haberimiz yok?

Boğazına kadar şaibe içerisinde olan, mali konulardaki açığını kendisini eleştirenlere saldırarak örtmeye çalışan gazeteciler örgütü başkanının, şimdi de kendisine yakın gazetelere sus payı olarak  kalıp ve kağıt dağıttığı doğru mu? Vesile olduysak ne mutlu bize…

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin içerisinde bulunduğu açmazdan çıkmak için daha neyi ve kimi bekliyor?

ÇATES ihalesini kazandıktan sonra gerekli olan 351 milyon doları bulmak için çalmadık kapı bırakmayan Demir Grubu, ihale süreciyle ilgili haberler yapan Halkın Sesi’ne gönderdiği tekzip metninde bahsi geçen isimlerle ortak olmadıklarını belirtmiş. Biz yazdıklarımızın arkasındayız… Kamuoyu Mehmet Kurt’un süreçle ilgili rolünü hala merak ediyor… Drej Ali’nin yeğeni ile görüşüldü mü görüşülmedi mi? Bir de “Onlar bizim dostumuz” diyen Salih Demir bu kişileri ne zamandır tanıyor merak ettik?