22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, geçen dönem bağımsız milletvekili adayı olmuş, 15 bin civarında bir oy almıştı.

Ali Uzun şu an beklemede bulunuyor. Henüz erken diyor ama iyi biliyorum ki aday olmak istiyor. Bu partinin ismini şu an vermiyor ancak AKP, CHP başvurusu yapmadığına göre MHP adaylığı bekliyor olabilir.

AK Parti’de aday adayı olmuş, Sürmene kimliği yüksek isimlerin toplamından fazla oyu bulunan Ali Uzun bu dönem MHP adayı olursa geçen dönemden daha fazla bir kitleyi arkasından sürükler. Belki de ikinci vekili çıkarmaya yaklaşır.

MHP’de Yavuz Erkmen ismi çok önemli bulunuyor. 

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ‘iki milletvekili çıkaracağız’ mesajı verdi. Dilerim bu dilek gerçekleşir. Bir bildiği olsa gerekir. İl başkanı, genel başkan adına konuşursa boş konuşmaz. Belki o da biliyor kimlerin Zonguldak listesinde ilk sıralarda yer alacağını. Mutlaka il, ilçe başkanları liste yaparlar da, genel başkan ve genel merkez belirleyicidir. 7 isim başvuru yapmış il başkanına. Hepsini alt alta üst üste yazıp anket yapılsın. Toplamı Ali Uzun kadar oy alabiliyor mu? Görelim.

MHP Genel Merkezi, gerçekten bilimsel bir anket ile adaylarını ülke genelinde belirlerse yüzde 25 altında oy almaz. Neden yapılmasın?

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve genel merkez yöneticilerine sesleniyorum; lütfen adaylık sıralamasını anket ile belirleyin!

FURAT, AYAĞINA SIKTI!

CHP Zonguldak milletvekili aday adayı Halil Furat kendi adaylık açıklamasında Harun Akın ve Şerafettin Turpcu’yu hedef alarak kendi ayağına sıkmış oldu. Belki iki aday adayının tabanlarında Halil Furat’a oy verecek isimler bulunuyordu. Şimdi büyük bir kitlenin oylarını da kaybetmiş oldu.  

YSK’nın ilgili maddesine göre, ‘Bir aday adayı diğer aday adayının aleyhinde açıklama yapamaz.‘ hükmü bulunurken Halil Furat, direkt Şerafettin Turpcu‘yu hedef almış, ticaretine dil uzatmıştır.

Zonguldak’ta CHP’yi bilmeden de olsa AKP karşısında güç duruma sokmuştur. AKP milletvekili aday adayı şöyle demiş, böyle demiş ne derse desin sen mademki çok önemli partilisin partini seçim öncesi kamuoyu önünde tartıştırma.

CHP ne zaman büyümeye başlasa maalesef başına böyle talihsizler geliyor.

CHP il başkanlığı kısa sürmüş, uzun sürmüş bunlar laf mı?

Harun Akın, genel başkan ile görüşmese neden il başkanlığından istifa etsin? Demek oluyor ki Harun Akın, genel başkanda, genel merkezde yeri olan bir isimmiş. Böyle bir olay Zonguldak adına inanın büyük bir şanstır. Yarın CHP iktidar olsa Harun Akın bakan olacak isimler arasındadır. Böyle bir olayın Zonguldak’a nasıl bir zararı olur? Bu koltuklara Zonguldaklıların oturması son derece önemlidir. Ciddi bir çalışma yapmış ki, iz bırakmış. Sen bırak Harun Akın ile Şerafettin Turpcu ile uğraşmayı. Kendi çalışmanı düzgün yap, aday ol, seçil, değil mi Halil Furat Ağabey’im?

Partiyi kamuoyunda olumlu tartıştıran ile olumsuz tartıştıran arasındaki farkı 10 bin 500 üye mutlaka görür. Seni alkışlayanlara baktım da sadece amigolardı. Diğerleri sadece gülümsediler. Fark ettin mi?