Sosyal demokrat solda aradığını bulamayıp derenin öbür yanına geçen ve postu oraya seren yurttaş, geldiği yere saldıra saldıra iki dönem koltuk işgal ettikten sonra sandığa toslamıştı!
Arkasına aldığı muktedir rüzgârının, onu nereye isterse oraya götüreceğine o kadar çok inanmıştı ki kibirden iki metre önünü göremez durumdaydı! Mahalle toplantılarında davul zurna eşliğinde Aman of oynuyordu! Keyifliydi! Asla yıkılamaz bir güçtü!
“Allah, Allah, Allah!” nidalarıyla saldırıp köteği yiyince “Allah, Allaaah?” diye duruma şaşıran acemi savaşçı olup alaşağı edilmiş; geceyi hastanede geçirmişti!
O zaman ben de manşeti yapıştırmıştım; “Aman of’la geldi; Dıv dıv’la gitti!”.
Eğer ölmez de görürsek, eğer kamuoyu araştırmaları ve bizatihi halkın kendisi bizi yanıltmazsa görüntü yinelenecek gibi görünüyor! Mehter Marşıyla gelenler, İzmir Marşıyla yola koyulacaklar! Yani “Geldikleri gibi gidecekler!” Sanırım ve umarım deniz bitti; kara göründü!
Yirmi yıla yaklaşan bir zamandır hükümet olup bir türlü iktidar olamayan AKP, eğer İstanbul seçimini yitirirse dönüşü olmayan yola girmiş olacak! Var olan ekonomik tablo, savurganlık ve çöküş o boyutta ki bu dönemin en kötü sonucu bu ekonomik hasar olacak! Toplumsal kutuplaştırma, ötekileştirme, eğitim ve sağlıktaki yozlaşmayı gidermek uzun yılları alacak.
Bu iktidar yıllarının tek kazanımı; “Dinin devlet olma iddiası!”nın Türkiye ayağında çökmüş olması olacaktır! Seküler (Laik, çağdaş) yaşamın ne denli vazgeçilmez olduğunun anlaşılması olacaktır!
Yaşayıp göreceğiz...
 
66 AY, 69 AY, 72 AY!
4 + 4 + 4 olarak adlandırdıkları ve asıl amacı çocukları İmam Hatip Okullarına yönlendirmek olan saçmalığı eğitimin gündemine taşıyıp onu uygulamaya sokan iktidar ve onun bilim tanımaz politikaları döne dolaşa söylediklerimize geliyor!
Eğitim Sen Sendikası başta olmak üzere, eğitim ve bilim dünyasının tüm uyarılarına kulaklarını tıkayarak, okula başlama yaşını 66 ay olarak belirleyen iktidar, yaşayarak gördü ki bu yaş eğitim için uygun bir yaş değil! Göreceli de olsa geri adım atarak okula başlama yaşını 69 aya çıkardılar. Ha gayret; biraz daha gayret! Asıl olması gereken 72 aya az kaldı!
Bu arada, devletin tüm olanaklarını ve gücünü kullanarak öğrencileri yönlendirmek istedikleri İmam Hatip Okulları hiç de özledikleri gibi bir seçilme düzeyine ulaşamadı! Deyim uygunsa; ellerinde patladı!
Eğitim Bilimini yadsıyarak gidilecek bir yer yok! Kendi siyasal özlemleriniz uğruna bu ülkenin genç kuşaklarına yazık ettiniz! Heba olan o kuşak yaşamın içinde her anlamıyla bocalayıp duruyor! Bu yanlışlıklarınız bize işsizlik, niteliksiz eğitim ve yoksulluk olarak geri döndü!
 
HALKIM TATİL YAPAMIYOR!
En trol’ünden, en apolitik olanına kadar halkımızın durumu aynı; tatil yok! Bunun temel nedeni elbette yalnızca parasızlık da değil! Tıpkı spor kültürünün, tıpkı okuma, araştırma kültürünün olmaması gibi, tatil kültürünün de olmayışıdır!
Oysa üreten insanlar, kendi yaşam kültürü doğrultusunda iyi bir dinlence yaparak yeni döneme hazırlanmalı, enerji depolamalıdır!
Beş tane dairesi, üç tane işyeri, eşi ve kendisiyle çifte maaşlı Almanya emeklisi yurttaşlarımız bile yılda iki hafta tatil yapmıyor! Elbette bu saptamam herkes için değil ama ezici çoğunluk bu durumda! Deyim uygunsa insanlarımız evde ölümü bekliyor!
Böyle olmamalı! İnsanca yaşam kültürü hepimizi mutlu edecek düzeyde olmalı! Toplumsal yapının bu ayağı önemli bir sorun olarak öylece duruyor!
Umutsuzluğu sevmem; “Her şey çok güzel olacak!