OKUMAK 
Sizin elinizde kitap, gazete, dergi olmaz ise evlatlarınız da aynı yolda ilerleyecektir. “Çocuğum öğrenmeye, çalışmaya, araştırmaya, ilerlemeye istekli değil” demeden önce kendinize bakınız. 
 
“Kitap okurken uykum geliyor. Acun, Şeyma türü programlar daha çok ilgimi çekiyor. Dizileri kaçırmadan takip etmeliyim. Çar çur haber bültenleri iyi geliyor” dediğiniz sürece evlatlarınız kaliteli bir diploma getirmeyecektir.  
 
Zaire’nin Karaambar ilçesindeki Satürn Üniversitesi’nin Harvard Fakültesinden, hiç akademisyen yüzü görmeden alınan diplomalar başarılı bir hayat sunmaz.  
 
Üniversite, lise, ortaokul, ilkokul seçerken sadece binalara, reklamlara bakmayın. Eğitim kadrosunun niteliğine bakın. Parayla alınmış yaldızlı diplomaları olan hocaların acaba kaç kitabı, kaç makalesi var bir sorun. 
 
BİLGİSAYAR 
Uzaktan eğitim için tablet bir işe yaramaz. Boşuna para vermeyin. Telefon ile de uzaktan ders takibi yapılamaz. Evladınıza 1500-2500 TL’yi geçmeyen bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayar alınız.  
 
Kimi satış merkezlerindeki janti kıyafetli, ağzı iyi laf yapan, söylediklerinin yüzde 90’ı asılsız olan kişilerin yönlendirmeleriyle alım yapmayın. 5-15 bin TL’ye aldığınız bilgisayarlar size ek bir başarı sağlamaz. Temel işleri yapmak için yüksek bedelli ürün almaya gerek yoktur. Yalanlara kanmayınız. Şu anda kullandığım aygıt 2008 model ve 14 inch olup hala her işimi görmektedir. 
 
Çok lüks, yüksek fiyatlı bilgisayar almayın derim. Bu sadece bütçenizi deler. Evladınızı üstün bir kişi yapmaz. Dünyanın en kaliteli üniversitelerinden biri olan Harvard’da hala tebeşir ile ders yapılmaktadır. 
 
BESLENME 
Evladınızı aç karınla ya da yağ dolu poğaçayla okula göndermeyin. Bu şekilde beslenen bir çocuğun sağlıklı, akıllı, uyanık, dikkatli, öğrenmeye açık olması mümkün değildir.  
 
TELEFON 
500 kişinin ders gördüğün bir binada herkes cep telefonu taşırsa o bina kanser üreten bir baz istasyonuna dönüşür. Her bir telefonun yaydığı elektromanyetik alan her türlü sağlık sorununa pencere açar. O sebeple evladınızı okula telefon ile yollamayınız. Buna gerek yoktur. Acil durum olursa size bir şekilde ulaşılır. Fransa, Çin gibi ülkeler okullarda telefonu yasakladı.