Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde şüphelenilerek durdurulan 30 yaşındaki Y.G.G isimli şahsın Birden Fazla Kişi ile Yağma suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı öğrenildi. Y.G.G ayrıca yasak ırk olarak adlandırılan DOGO cinsi köpek beslediği için de 9563 TL para ceza yedi.

Alınan bilgiye göre, Ereğli İlçesi Orhanlar Mahallesi İstikbal Caddesi üzerinde Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekiplerin yaptığı kontrollerde durumundan şüphelenilerek durdurulan 30 yaşındaki Y.G.G isimli şahsın yapılan kimlik kontrolünde Birden Fazla Kişi ile Yağma suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı anlaşıldı.

Şahsın yanında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden tehlikeli ırk sınıfı köpek olarak bilinen Dogo Arjantin cinsi köpeğin olduğu görülmüş ve belediye görevlileri çağrılarak hayvan barınağına teslim edilmiştir.

Yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Y.G.G.’ye ayrıca bulundurduğu tehlike ırk sınıfı köpekten dolayı da 5199 kanununa göre idari işleme konu olmak üzere 9563 tl para cezası uygulanacağı öğrenildi.