KENDİSİNİ "TERÖR ÖRGÜTÜ"YLE SAVAŞAN SAVCI GİBİ TANITTI

Karadeniz
Ereğli'de biri bayan 2 kişi, kendilerini savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü. Akşam saatlerinde ilçede ikamet eden bir bayanı arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtarak, terör örgütüne yardım ve yataklık eden kişiler olduğunu, kendi telefonunun da takibe takıldığını ve operasyon için verdikleri hesap numarasına para yatırmasını istedi. Bunun üzerine ziynet eşyalarını bozdurup, bankadaki parasını da çeken kadın, verilen hesaba 75 bin TL yatırmak üzereyken banka görevlilerinin durumdan şüphelenmeleri üzerine beklemeye alındı. Banka görevlilerinin bilgi vermesi üzerine olay yerine gelen Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bayana dolandırıldığını anlattılar. Polis, dolandırıcının ilçede bulunma ihtimali üzerine operasyon başlattı. Dolandırılmaktan son anda kurtulan kadın, kendisini arayan kişiye adres vererek parayı elden teslim edeceğini söyledi ancak verilen buluşma adresine kimse gelmedi.

Ereğli'de bugün bir başka kişinin de aynı yöntemle 25 bin TL dolandırılmaktan polisin girişimi ile kurtulduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, telefon numarası hattından 2 kişiyi dolandırmaya çalışan kişi ya da kişilerin izini sürüyor.