KEREM AMİR 19 YIL SONRA POLİSLİĞİ BIRAKTI

Bir dönem Zonguldak’ta Bölge Trafik Amiri olarak görev yapan ve Sosyal paylaşım sitesinde “Feto’nun coplarına rağmen güzel yıllarım geçti, hiç pişman olmadım…” şeklinde bir veda yazısı paylaşan Kerem Devami’nin emniyet teşkilatından istifası üzüntü yarattı

Zonguldak’ta çalıştığı yıllarda Soğuksu Polis Merkezi Amirliği, Trafik Şube Müdür yardımcılığı ve Bölge Trafik Müdürlüğü görevlerinde bulunan Kerem Devami; 19 yıl ardından sonra polisliğe veda etti. İstifasını sosyal paylaşım sitesinden duyuran Devami yaşadığı süreci şöyle açıkladı:

“Ay yıldızlı üniformasını yıllarca gururla taşıdığım, gönül verdiğim baba mesleğim polislikten istifa ettim. Feto'nun coplarına rağmen güzel yıllarım geçti, hiç pişman olmadım... Son dönemimde, yıllarca bizlere kan kusturup hakkımızı yiyen fetocuların, teker teker hakettikleri inlere geri sokulduklarını içimin yağları eriyerek izlemekteyim. Ben yetişemedim, umarım geride kalanlara huzurlu çalışmak nasip olur... Bu teşkilata girerken bu kadar çok can dostum, kardeşim, abim olacağını tahmin bile edemezdim... Yüzlerce kardeşe sahip olmak büyük bir lütufmuş... İş hayatıma artık İstanbul'da, Evkur şirketinde devam edeceğim. Hayırlısı olur inşallah da dönmeye mecbur kalmam.. Tüm görev arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar dilerim, iyi ki varsınız.. Allah'a emanet olun”

Zonguldak’ta görev yaptığı sırada karla kaplı Ereğli-Zonguldak yollarında verdiği gözüpek çalışmaları nedeniyle kısa sürede halkın polisi olarak kendinden söz ettiren Kerem Devami’nin diğer adı da “Karcı” olarak biliniyordu. 12 dil bilen ender polis amirlerinden Kerem Devami en son gönderildiği Samsun’da adli işlere bakıyordu. Kerem Devami’nin polislikten istifa etmesi Zonguldak’ta da üzüntü yarattı. (Sermet AKSU)