Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde K.B., eski iş yerinden tanıştığı ve sosyal medya üzerinden yazıştığı Antalyalı turizmci T.B.’yi 30 bin lira dolandırdı.

Sosyal medyadan altın dolandırıcılığının son örneği Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşandı. Antalya’da turizm işi ile uğraşan T.B. bir süre önce yanında çalışan Çaycumalı bir vatandaş tarafından 30 bin lira dolandırıldı.
T.B., Antalya’daki iş yerinde daha önceden çalışan Çaycumalı K.B. ile sosyal medya üzerinden zaman zaman yazışmaya devam etti. K.B., bu yazışmalar sırasında T.B.’ye elinde kazılardan elde edilen çok miktarda altın olduğunu, ucuz fiyata kendisine satabileceğini söyledi. K.B.’nin sözlerine inanarak Antalya’dan altınları almak için Çaycuma’ya gelen T.B., şahısların 30 bin lirayı alıp altınları vermeden kayıplara karıştıklarını söyledi.
Başına gelen olayın herkese örnek olmasını isteyen T.B., “Önceleri yanımızda çalışan bir arkadaşımız tarafından dolandırıldık. ‘Buralarda altın ve tarihi eser çıkıyor’ diye insanları kandırıyorlar. Bana sosyal medyadan altınların resmini gönderdiler, biz de inanıp buralara kadar geldik. Tanıdığınız ve güvendiğiniz bir kişi de olsa asla bu tür konularda kimseye güvenmeyin. Bu tür tuzaklara düşmeyin. Ben inandım ve bir miktar paramı kaybettim” diye konuştu.
Jandarma şimdi her yerde K.B. ve suç ortaklarını arıyor.