Zonguldak’ta 2008 yılında 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın boğazının kesilerek çöp konteynerine bırakıldığı olayda, tutuklu sanık komşu Fatma K.’nin yargılanmasına devam edildi.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 35 yaşındaki tutuklu sanık Fatma K.’nin yanı sıra Sümeyye Cinkılıç’ın annesi Ferdane ve babası Ali Osman Cinkılıç hazır bulundu. 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın boğazının kesilerek çöp konteynerine bırakıldığı olayla ilgili olarak mahkeme bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Sanık Fatma K.’nin yargılanmasına ise devam edildi. 24 Aralık 2008 tarihinde evinden kaçırılan Sümeyye Cinkılıç için ailesine gönderilen notta 5 bin lira fidye istenmişti.
Nottaki el yazısının benzerlik gösterdiği ve kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanan komşu Fatma K., üst mahkemeye itiraz ederek tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Ancak, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nden alınan raporda kuvvetli suç şüphesiyle Fatma K. yeniden tutuklanmıştı.