4. Kez alkollü araç kullanmaktan yakalandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan alkollü sürücü yolun trafiğe kapatılmasıyla durdurulabildi. Daha önce de 3 kez alkollü araç kullanmaktan yakalanan sürücü kelepçe takılarak sakinleştirilebildi.

Olay Ereğli ilçesine bağlı sahil bulvarı üzerine meydana geldi. İddiaya göre, Cihat Cöbek (40) idaresindeki 67 AC 305 plakalı otomobil, Kemer mevkisinden şehir merkezine seyir halindeyken yolda zik zak çizerek ilerleyince vatandaşlar durumu polise bildirdi. Trafik ekiplerinin şehir merkezine girişte durdurmak istediği sürücü otomobiliyle polisten kaçmaya başlayınca kovalamaca başladı. Polis ekipleri terminal kavşağında yolu trafiğe kapatınca otomobil durmak zorunda kaldı. Polis önce otomobilinden çıkmamak için direnen sürücü daha sonra ise görüntü çeken gazetecilere küfürler yağdırıp saldırmak istedi. Sürücü taşkınlık yapmaya devam edince polis kendisini yere yatırıp kelepçe takmak zorunda kaldı. Polisin alkollü sürücüye kelepçe takmaya çalışması sırasında çevrede oluşan kalabalık ise olan biteni film gibi izledi. Alkollü sürücü ifadesinin alınması için polis karakoluna götürülürken, kullandığı otomobil ise çekici ile belediye otoparkına çekildi.

Yapılan alkol muayenesinde 219 promil alkollü olduğu anlaşılan Cihat Cöbek’in daha önce de 3 kez alkollü araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldığı ve ehliyetine 2027 yılına kadar el konulduğu öğrenildi. Polis ekipleri alkollü sürücüye çeşitli maddelerden 3 bin 500 TL, ruhsat sahibine de bin 609 TL para cezası uyguladı. Sürücü emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilecek.(İHA)