AA Serbest muhabiri Gökhan Yılmaz, darp edildi

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 7 yıl önce 3,5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın boğazı kesilerek öldürülmesi ile ilgili davada yargılanan Fatma K’nın kocası Nazmettin Kalın, mahkeme çıkışında AA Kozlu serbest muhabiri Gökhan Yılmaz'a saldırdı.

Olay, Kılıç Mahallesi'nde 24 Aralık 2008'de evinden kaçırıldığı öne sürülen Sümeyye Cinkılıç için ailesinden 5 bin lira fidye istenmiş, küçük çocuğun cesedi ikametinin yakınındaki çöp konteynerinde bulunmuştu.  Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen gizli soruşturma kapsamında çocuğun ailesinden fidye istemek için bırakılan not delil kabul edilmiş, mahalle sakinlerinden alınan el yazısı örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. El yazısının nottakiyle benzerlik göstermesi ve kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Fatma K, üst mahkemeye itirazın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bugün görülen davada Fatma K’nın el yazısı örnekleri Adli Tıp’tan gelen sonuçta olay yerinde bulunan nottaki yazı ile birebir tuttuğu gerekçesi ile tekrar tutuklandı.

FATMA K’NIN EŞİ ADLİYE ÇIKIŞINDA AA SERBEST MUHABİRİNİ DARP ETTİ

Mahkeme çıkışında olayı yakından takip eden AA Kozlu İlçesi Muhabiri Gökhan Yılmaz’a Fatma K’nın kocası Nazmettin Kalın, Yılmaz’ı darp etti.

Yılmaz'ın dişleri kırılırken vücudunun değişik yerlerinde morluklar oluştu. Muhabir Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı.

Hastanede gözetim altına tutulan Gökhan Yılmaz meslektaşlarına olay anını şöyle anlattı:

“Mahkeme çıkışında Fatma K’nın adliyeden çıkarıldığı anda görüntü almaya çalışırken arkamdan gelen ve ismini şimdi öğrendiğim Nazmettin Kalın, ilk olarak ağzıma ve çeneme yumruklar attı. Sonra boynumdan sarılarak defalarca vücudumun çeşitleri yerlerine vurmaya başladı. Polis noktasında olan polisler ve çevredekiler tarafından bizi ayırdılar. Başkada bir şey hatırlamıyorum”.

Olayın ardından Nazmettin Kalın, polisler tarafından gözaltına alınarak Çarşı Polis Merkezine götürüldü. Barış DOĞAN