Zonguldak'ta bugün sabah saatlerinde ‘Çiço’ isimli tekneyle palamut avlamak için denize açılan 64 yaşındaki Talat Çetin Yanık, denize düştükten sonra ‘Yahya Kaptan’ isimli büyük balıkçı teknesinin ağlarından çıktı.

2008 yılında kardeşi Hüseyin Metin Yanık ve 20 yaşındaki yeğeni Nazım Mete Yanık’ın ölümüne neden olan ‘Çiço’ isimli tekneyi denizin yaklaşık 80 metre derinliğinde bulduktan sonra çıkartarak tamir ettiren ve yeniden balığa çıkan Çetin Yanık kardeşiyle aynı kaderi paylaştı. İnağzı açıklarında büyük balık teknesinin ağlarına takılan ceset Sahil Güvenlik ekiplerince Zonguldak Limanı’na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın karaya bağlantısı olmayan merdiveni bulunmadığı için Yanık’ın cesedi uzun süre karaya çıkartılamadı. TTK Palamar çalışanlarının desteğiyle zorlukla kayaya çıkartılabildi.

“DENİZ HASTASI BİRİYDİ”

Yanık’ın arkadaşı Adnan Ünal ise, merhumun balık hastası birisi olduğunu ve İzmir’de ikamet etmesine rağmen balık sezonlarında Zonguldak’a geldiğini ifade ederek, “2008 yılında Ocak ayında mezgit avlarken kardeşi ve yeğeni de aynı şekilde can verdi. Kayık ağları çekemeden dipten çıktı fakat kendileri çok açıkta olduğu bulunamadı. Kayık yaklaşık 80-90 metre derdinden çıkartıldı ve gırgırlarla kıyıya kadar çekildi. Metin’de zaten Zonguldak’ın eski çocuklarındı. TTK Palamar’dan emekliydi. Emekli olunca kendisi İzmir’e yerleşti. Balık zamanları Zonguldak’a geliyordu. Balık hastalığı da var. Kendisi deniz hastası ve çok iyi biriydi. Kimseyi ne kırardı ne üzerdi. Kardeşiyle aynı kaderi paylaştılar” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken Yanık’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Umut ERSES