Aktaş, için genel müdürlük önünde tören düzenlendi

Karabük’ün Yenice ilçesinde polis memuru babası Recep Koz'u öldürdükten sonra taksici Sedat Demirbaş’ı yaralayarak aracını gasp eden Ercan Koz, aracına çarptığı Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli şoför Osman Aktaş’ı da yaralamıştı. Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aktaş için müdürlük önünde tören düzenlendi.

Otopsi işlemlerinin ardından morgdan alınan 51 yaşındaki Osman Aktaş'ın cenazesi, Zonguldak Belediyesi cenaze aracıyla Orman Bölge Müdürlüğü önüne getirildi. Burada mesai arkadaşları ve sevenleri tarafından yapılan dualar ile Aktaş’ın cenazesi defnedilmek üzere Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine gönderildi.

Törende tabutunun üzerine Türk Bayrağı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün flaması konulan Osman Aktaş’ın yakınları dua etti.

“ORMANCILIK CAMİASINDA SEVGİYLE YAD EDECEĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZDİ”

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “Hepimizin başı sağolsun. Osman kardeşimizi menfur bir cinayet sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Kader, diyecek bir şeyimiz yok. Üzüntümüz sonsuzdur. Kendisi ormancılık camiasında sevgiyle yad edeceğimiz bir kardeşimizdi. Bir dakika sonrasında ne olacağımız belli değil. Ailesi ve çocukları artık bizim kardeşimizdir. Ormancılık camiası bu günlerde bir ve bütün olmak zorundayız. Basit bir trafik kazasının cinayetle sonuçlanması hepimizi üzdü” dedi.

Hastanede ameliyata alınan Aktaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan, Erçin ve Gökhan isminde iki çocuğu olduğu öğrenilen Osman Aktaş’ın emekliliğine bir yıl kaldığı öğrenildi.

Daha sonra yakınlarından helallik alınan Aktaş’ın cenazesi Erenköy Merkez Camii’ne getirilerek cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından Aktaş, aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Zonguldak Orman Bölge Müdürü, Aktaş’ın mesai arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barış DOĞAN