Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlik ile Yayla Teknik Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yılı münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

İlk olarak öğrenciler Mobese merkezine giren minik öğrenciler Mobeseden il merkezini izlediler.
Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yıl dönümü vesilesiyle anaokulu öğrencileri İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan Mobese’yi ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nü gezdiler. 
 

Anaokulu öğretmenlerinden Mehtap Çekiç ve Toplum Destek Polislik Şube Müdürü Bayram Altun öğrencilere mobese merkezinde yapılan işlemlerin hakkında bilgiler verdiler.

MOBESE’Yİ İZLEYİP, TELSİZLE KONUŞTULAR

Mobese merkezini ziyaret eden anaokulu öğrencilerinden bir tanesi polis telsizinden “Polis Haftanız” kutlu olsun diyerek anons yaptırıldı. 
  

Mobese merkezinin ardından Trafik Tescil Şube Müdürlüğü giden öğrencileri “Kanka” polisi kapıda karşıladı ve öğrenciler “Kanka” polisi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilere yapılan işlemler hakkında bilgiler verdiler.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın da yakından ilgilendiği öğrenciler Emniyet Müdürü Osman Ak ve “Kanka” polisi ile toplu fotoğraf çektirdiler.
  
Anaokulu Öğretmeni Mehtap Çekiç ziyaret sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Polis Haftası kapsamında çocuklara polisleri biraz daha yakınlaştırmak polislere olan ön yargıları kırmak polislere biraz daha polislere sevecen gözle bakmak için bir etkinlik düzenledik çokta güzel oldu. Çocukların merak ettikleri sorularını akıllarından silindi”.

Ziyaret sonunda öğrencilere ikramda bulundular. Barış DOĞAN