Zonguldak’ta 24 Şubatta çöp poşeti ile boğulup ardından boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki Necla Sağlam cinayetinde kuvvetli suç şüphesiyle gözaltına alınan 36 yaşındaki Tolga K., kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanarak Beycuma beldesinde bulunan M Tipi kapalı cezaevine gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre Meşrutiyet Mahallesi Bağlık Caddesi Karadeniz Apartmanı’nda yaşayan 23 yaşındaki Necla Sağlam, 24 Şubat 2015 günü çöp poşeti ile boğulup ardından boğazı kesilmiş halde oturduğu evinde ölü bulundu. Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki “Büro Yönetimi ve Asistanlığı” bölümünden mezun olan Necla Sağlam, 8 ay önce Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olarak görev yapmaya başladı. Önce başına poşet geçirildikten sonra boğulan ardından da boğazı kesilmiş halde bulunan Necla Sağlam cinayetinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturmalarını derinleştirdi. 

23 GÜN SONRA POLİS ÇÖZDÜ 

Ekipler ilk olarak şüpheli sıfatıyla Necla’nın sevgilisi olduğu iddia edilen S.Ç., iş arkadaşı K.E. ve H.T.’yi göz altına aldı. Sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen üç şüpheli, adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldı. Başta Emniyet Müdürlüğü’ne ait mobese kameralarını incelemeye alan ekipler, Necla’nın yaşadığı Karadeniz Apartmanını çevreleyen bütün kameraları da incelemeye aldı. Gecesini gündüzüne katan emniyet ekipleri günlerce güvenlik kameralarını inceleyerek yüzlerce görüntü arasından olayın failine ulaşmaya çalıştı. Cinayetin yaşadığı dairede parmak izi alan ekipler, parmak izini kriminal incelemeye gönderdi. Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen raporda parmak izi bulunduğu öne sürülen Tolga K.’yı teknik ve fiziki takibe alan ekipler, olayın 23. gününde Kozlu ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. 

EVİNDE DELİL ARADILAR 

Polisin zorlu geçen 23. gününde olayın sır perdesi aralandı. Cumhuriyet Savcılığı’ndan arama kararı alan ekipler, Tolga K.’nın Ontemmuz Mahallesi Acılık Caddesi’ndeki evinde arama yaptı. Gece boyu polisteki sorgusu süren Tolga K.; sabaha kadar susmayı tercih etti. Yakın zamanda çevresine yurt dışında çalışmak istediği şeklinde sözler sarf ettiği iddia edilen Tolga K., sabaha kadarki sorgulamalarının ardından bu gün Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyede Cumhuriyet Savcısı’na da susma hakkını kullanan Tolga K., tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

Emniyette ve mahkemede de konuşmayan Tolga K., avukata da susma hakkını kullandı. Tolga K., kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanarak Beycuma beldesinde bulunan M Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. Öte yandan Tolga K.’nın ağabeyi ve bir arkadaşının da ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. 

SU ARIZASINI GİDERMİŞ 

Polis, olaydan birkaç gün önce Necla’nın evinde su sızıntısı olduğu iddiası üzerine tesisat ustalarının ifadesine de başvurdu. İddialara göre Tolga K.’nın olaydan önce Necla’nın evindeki sızıntıyı tamir ettiği öne sürüldü. Tolga K.’nın suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ediyor. Barış DOĞAN