Türkiye kamu Sen İl Temsilcisi kadir Bacıoğlu İstanbul’da cumhuriyet savcısının katledilmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Bacıoğlu yazılı açıklamasında özetle şunları söyledi:

31 Mart 2015 tarihinde terör örgütü mensuplarınca rehin alınması sonucu Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve tüm Türk Milleti'ne başsağlığı diliyoruz.

Terör örgütü üyeleri, ellerini kollarını sallayarak, Avrupa'nın en büyük Adliyesi, Çağlayan Adliyesi'ne girmiş, Savcı Kiraz'ın makamına kadar giderek, Kiraz'ı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de AKP hükümeti, güvenlik önlemlerinin artırılacağını, bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağını söylemişti. Ancak, dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığını, Adliyelerde çalışan kamu görevlilerinin tabir-i caizse Allah'a emanet bir şekilde görevlerini yere getirmeye çalıştıklarının ispatıdır.

"Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz" diyen siyasi iktidar, kendi üstünler hukukunu kurmuştur. AKP, iktidarı boyunca birçok hukuksuzluğa göz yummuştur. Mahkeme kararları tanınmamıştır. Siyasi iktidarın yaptığı hukuksuzluklar, ülkemizde hukuk elden gidiyor endişesi yaratmış, bu sebepten herkes kendi hukukunu aramaya başlamıştır.

Cumhuriyet ile yönetilen ülkemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık sistemi sevdasıyla kaosa sürüklenmektedir. Bu yolda terör örgütü ile masaya oturup, ihanet sürecini başlatmaktan geri durmayarak, terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmıştır.
Dün yaşanan olay sadece bir savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak, terörü lanetliyoruz. Yaşanan krizi yönetemeyen iktidar sahiplerini bu sorumluluğun gereğini yerine getirerek, istifa etmeye davet ediyoruz.