Zonguldak başta olmak üzere Düzce, Bartın, Kastamonu, Konya, Ankara, İzmir, Samsun, Karabük ve Trabzon’da birçok eve güvenlik kamerası olmayan yerleri seçtikten sonra kapı göbek kilitlerini sökerek 3 dakikada evi soyduktan sonra tekrar kapı göbek kilini yerine takarak parmak izi bırakmayan hırsızlar Bahçelievler mahallesinin korkulu rüyası haline gelmişti.

KÖŞE BAŞLARINDA HIRSIZ NÖBETİ TUTTUR

Son günlerde Bahçelievler mahallesinde çok sayıda hırsızlık olayın artmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Bahçelievler mahallesinin sokaklarında ve köşe başlarında nöbet tutarak hırsızlık zanlılarını yakalamak için çalışma başlatmışlardı.

SON GİRDİKLERİ EVDE KAMERAYA YAKALANDILAR

Bahçelievler Mahallesi Funda sokakta bir eve girerken güvenlik kamerası takıldılar. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kayıtlarını incelediğinde hırsızlık olaylarını A.T., H.İ. ve S.P.’nin olduğunu ve olayda kullandıkları aracı tespit ettiler. Aynı gün Devrek İlçesinde uygulama yapan polis ekipleri tarafından yakalanan hırsızlık zanlıların üzerlerinde kubar esrar ve son girdikleri evden çalışan 5 bin TL değerinde altın ve 7.500 TL para, kapı kilitlerini açmak için kullandıkları malzemeler, çok sayıda sim kart ve sahte kimlikler ele geçirildiği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğündeki  ifadelerinden ardından adliyeye getirilen A.T., H.İ. ve S.P isimli hırsızlar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Barış DOĞAN)