Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde jandarma ve polisin ortak operasyonunda, balıkçı teknesiyle kıyıya çıkartılmak istenen 3 ton mazot yakalandı.

Olay, sabah saatlerinde Gülüç beldesi tersaneler bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ve polis ekipleri, tersaneler bölgesindeki gemi montaj ve bakım havuzundan kıyıya mazot çıkartmak istendiğini tespit etti. Balıkçı teknesinde 60 ve 30 litrelik bidonlara doldurulmuş yaklaşık 3 ton civarındaki mazotu kıyıya çıkartmak isteyen 3 kişi polisin geldiğini fark ederek kaçtı. Polis ekipleri karanlıktan faydalanan kaçakçıları yakalayamazken, kısa süre sonra olay yerine jandarma ekipleri geldi. Yapılan araştırmada balıkçı teknesinin B.M.’ye (30) ait olduğu ve şüphelilerin bir minibüs ile bölgeye geldikleri, polisi görünce de kaçtıkları ifade edildi. 3 ton mazotun açıkta bekleyen yabancı bandıralı bir gemiden alındığı iddia edilirken, Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı Ereğli Sahil Güvenlik ekipleri söz konusu el koydu.

Yaklaşık 3 ton mazot, balıkçı teknesinin sahibi B.M. ve bir sahil güvenlik komutanlığı görevlisi ile güvenli bir noktaya götürüldü.

Jandarma ve polis mazot kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, Ereğli Cumhuriyet Savcılığı ve Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.