Başkana kızan gazi kendini yakmak istedi

Zonguldak'ta dükkana dönüştürdüğü otobüste köfte satışı yapan Güneydoğu gazisi 36 yaşındaki Melih Demir, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediyenin iş yerini kapatmasına tepki göstermek amacıyla Valilik binası önünde kendini yakmak istedi. Melih D’yi. AFAD Müdürü tarafından ikna edildi.



Şırnak'ta 1999 yılında gece operasyonundan dönerken aracın şarampole yuvarlanması sonucu yaralanarak gazi olan  evli ve 2 çocuk babası Melih D., Zonguldak’ta hizmet dışı bırakılan bir halk otobüsünü 25 bin TL’ye satın alarak köfteciye çevirdi. “Gazipark” adını verdiği köfteci otobüsü ile hizmet veren Melih Demir, kullandığı 40 metrekarelik arsa için de Milli Emlak’a kira ödemeye başladı. Bir süre önce Zonguldak Belediyesi ise Melih Demir’in ruhsatsız olarak çalıştığı gerekçesiyle duruma müdahale ederek köfte arabasını satış yerden kaldırmıştı.

“MADALYAMI TENEKE YAPTINIZ”

Pet şişeye doldurduğu benzin ile Zonguldak Valiliği önüne gelen Melih Demir, Atatürk Anıtı önünde yaşadıklarını anlattı. Üzerine benzin döken Gazi Melih Demir, Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdi. Emniyet ekipleri ise teyakkuza geçti. Ekipler Melih Demir’e müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştırdı.

Tepkisini dile getiren Melih Demir, beyin ameliyatı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Ben 40 metrekarelik yere Milli Emlak’a para ödüyorum. Belediye başkanı orayı yıkmak için elinden geleni yapıyor. Biz bu kadar mı ucuzuz? Diğer ruhsatsız yerleri yıkamıyor. Benim 40 metrekarelik yerimi yıkmaya kalkıyor. 40 metrekarelik yeri bize reva görmeyenler, vatan satılırken sesini çıkartmıyorlar. Benim evdeki madalyamı teneke yerine koydunuz. Benim madalyamı teneke yaptınız. Benim ekmek teknemi yıksınlar kendimi ateşe veririm. Bu Zonguldak’ın ayıbıdır.”

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör tarafından ikna edilen Melih D., Valilik önüne gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.  Meli D., polis aracına bindirilerek ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




Barış DOĞAN