Beycuma Belediyesi Fen Müdürü Kadir Darıcı, Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’nun ihalesiz  binlerce TL’lik mal alımı yaptığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

1995 yılından bu yana Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışmakta olduğunu belirten Darıcı, “Belediye başkanı olan şahıs, Beycuma Zabıta Memuru olan fakat muhasebeye vekil olan Hasan Şalvarcıoğlu adındaki şahısla birlikte ihalesiz, usulüne uygun olmayan mal, hizmet, yapım işleri alımlarını yapmaktadırlar. Devlet Harcama Belgeleri Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak alınan mal veya hizmet alımlarında öncelikle Belediye Başkanı onay belgesi -en az 3 teklif mektubu- Piyasa Araştırma Raporu- Piyasa Araştırma Sonuç Belgesi- Fatura- Taşınır İşlem Fişi ve malın alınması şekli tanımlanmıştır.

Ancak Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ve Muhasebe Vekili Hasan Şalvarcıoğlu denilen şahıs, faturayı istedikleri kişilerden kestirerek bazen usule uysun diye birkaç teklif alarak memurlardan kurulması gereken Piyasa Araştırma Komisyon Raporu olmadan mal veya hizmet alımlarını Doğrudan Temin veya ihale usulüne aykırı olarak piyasadan almaktadırlar. Kendilerini hiçbir ihale kanununa itibar etmeden aldıkları alımlardan sorumlu olmalarını talep etmekteyim. İller Bankası anonim şirketi tarafından 2003 yılında faaliyete geçen Beycuma içme suyu şebeke inşaatının 2003 yılından sonraki Belediyeye maliyeti 4 milyon liradır.” ifadelerini kullandı.

ÇARPICI İÇME SUYU İDDİASI

Darıcı, beldedeki içme suyu projesinde çarpıcı iddialarda bulundu. Darıcı, “Bakacakkadı bölgesinde bulunan kuyu içerisindeki 2 adet dikey milli pompa, 2 adet elektrik panosu ve teşkilatı, Kaleoğlu Softuoğlu bölgesinde bulunan ara terfi istasyonunda bulunan 4 adet yatay milli pompa ve 4 adet elektrik panosu kumandaları ve tesisatları, Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ve Beycuma Belediye şantiyesindeki görevliler tarafından sökülerek yok edilmiştir. Belediyemize 4 milyona mal olan ve dönemin en teknik şartlarında yapılan su şebekesine, halen Belediyeye gelen İller Bankası payından yüzde 25 kesinti yapılmaktadır. Yani borç halen devam etmektedir. Yine yok edilen bu tesis sonucu halka sağlıklı içme suyu verilmemektedir.

Vural Kundakçıoğlu, hiçbir ruhsat almadan hiçbir sağlık kuralına uymadan, Devlet İhale Kanunu’nun hükümlerine uymadan beldenin değişik yerlerine yaklaşık 20-25 adet arası basit sondajlar yaptırmış, bazılarında yetersiz su bulmuş, bazılarında da hiç bulamamıştır. Yine bu sondajlar sonucu alınan bu sondaj motorları ve tesisatları devamlı aynı kişilerden alınmakta, tamirleri aynı kişilere yaptırılmaktadır. Belediyeye alınan kömür yasal olarak alınmamaktadır. Kaçak kömür olarak alınan kömür muhasebecinin akrabalarından alınmaktadır.” dedi.

BANA MOBİNG UYGULANMAKTADIR

Belediyede kendisine mobing uygulandığını ileri süren Darıcı, çarpıcı iddialarını şöyle sürdürdü:

“Belediyede çalışan bazı işçi ve memurlar ise haftada bir iki gün gelmedikleri, geldiklerinde de 1-2 saat durup gitmektedirler. Bana devamlı mobing uygulanmaktadır.

Belediye içme suyu, emlak, çtv, kira gelirleri düzenli olarak tahsil edilmemektedir. Borcu olan bazı şahıslar örneğin Beytepe Mahalle Muhtarı C. Ş.’nin 15.000 TL oranında içme suyu borcu bulunmaktadır. Bu şahıslara iş makineleri ile hizmet yapılmakta, belediye para almamaktadır. Kasımlar Mahalle Muhtarı A. A, Kasımlar mahallesinde kaçak olarak ihalesiz yapım işi yaptırmaktadır.

Belediye Başkanı halen ihale süreci biten işlerin haricinde doğrudan temin usulüne uygun olmadan, devlet ihale kanununu usullerine uygun olmadan şu anda dahi 1-2 kamyon taş alınmakta, belediyenin borcu çığ gibi büyümektedir.

KAÇAK KESİM İDDİASI

İller Bankasından 2018 yılında alınan kredinin 350.000 TL’si kullanılmıştır. Keşifte mahalle yollarının yapım işi olan bu işin yollar haricinde, yasal olmadan şahısların evlerine kilit parke taşı yapılmaktadır. Kredinin yaklaşık 150.000 TL’lik kısmı ile keşifte bulunan işler yaptırılmıştır. Kalan 200.000 TL’lik kısmı ile bazı şahısların evlerinin çevresi yasal olmadan döşettirilmekte, M.K ve oğlu D.K tarafından evlerinin altında yıllardan beri kaçak hayvan kesimi yapılmaktadır.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRECEĞİM

Belediyenin kapatılan mezbahanesinin yerine bu şahıslar kaçak ve usulsüz hayvan keserek halkın sağlığı ile oynamaktadırlar. Tarafımca Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne ayrıca suç duyurusunda bulunacağım.

GÖREVİMİ YAPMAMI ENGELLEYEN BAŞKANDAN ŞİKAYETÇİYİM

Merkez Mahallesi, Cumhuriyet Caddesinde E.K.tarafından çalıştırılan lokanta binasının arka tarafında bulunan mutfak kısmı kaçak olarak yaptırılmıştır. Görevimi yapmamı engelleyen Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’ndan şikayetçiyim. Ayrıca belediyede iş kanunu hükümlerine uymayan şahıslardan da, işe gelmeyen şahıslardan da şikayetçiyim.

Tarafıma ait olan Beycuma Belediye Fen İşleri birimindeki bütün dosya ve evraklara, muhasebe servisindeki faturalara ve diğer belgelere, özellikle tahakkuk ve tahsil servisinde bulunan ana bilgisayara ve evraklara el konulmasını talep etmekteyim. Söz konusu şikayetçi olduğum şahısların delilleri yok etmesinden endişe etmekteyim. Konu hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını arz ederim. 02/02/2019”