Zonguldak'ta bir evde Burak Demirtürk’ü, annesi Hilmiye Demirtürk’ü ve Safiye Geyik'in öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan H.K., emniyetteki işlemlerinin ardından  Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. H.K. ilk ifadesinde, Safiye ile Burak'a aklındaki soruları sorduğunu ve çelişkili cevaplar aldığı için H.K.’yı bir anlık sinirle silahıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Çınartepe Mahallesi Celal Bayar Caddesi üzerindeki bir evde Burak Demirtürk, annesi Hilmiye Demirtürk ve Safiye Geyik'in öldürülmesi olayının ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlülüğü Asayiş Büro ekiplerinin aradığı H.K., iddialara göre pişmanlık yaşayarak dün polise teslim oldu.

Evin yaklaşık 400 metre uzağında bir boş araziye H.K.,  kiraladığı araç arıza yapınca yaya olarak olay yerinden ayrıldı.

İddialara göre olaydan sonra geceyi bekar evinde geçiren H.K., gece boyunca alkol aldı. Olay sonrası pişmanlık yaşadığı öne sürülen H.K., ertesi gün polise teslim oldu.

Polisteki ilk ifadesinde Burak ile Safiye arasında duygusal yakınlaşma düşündüğünü öne süren Hasan K.'nın olay sabahı da Bursa'dan aldığı Safiye Geyik'i Burak Demirtürk'ün evine getirdiği ve Safiye ile Burak'a aklındaki soruları sorduğunu çelişkili cevaplar aldığını için H.K.’yı bir anlık sinirle silahıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Polisteki ifadesinin ardından H.K., sağlık raporu için sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına getirildi. Sağlık muayenesinden geçirilen H.K., Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Barış DOĞAN