(Umut Erses) - 15 Temmuz tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askerî darbe teşebbüsü gecesi Zonguldak İl emniyet Müdürlüğü’ne Çevik Kuvvet Müdürü Faruk Atay’ın personeline gönderdiği mesaj yürek kabarttı.

Yaşanan olaylar sonrasında darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerinin kursağında kaldığını vurgulayan Atay, kendi el yazısıyla yazdığı mektubunda kahraman polisleri yetiştiren anne ve babaların ellerinden öptüğünü de belirten mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Cennet ülkemin içine düşürüldüğü zor şartlarda; fedakarca ve cansiperane görevinizin başındasınız. Yüreği yetmeyenlerin gidemeyeceği yerlere, kahramanca gidip, namluların ucunda görev yaptınız – yapıyorsunuz.

Ne mutlu bana ki; sizler gibi Vatan sevgisiyle dolu, civanmert ve helal süt emmiş “aslan yürekliler” ile çalışıyorum.

Yaşanan son süreçte; halkımızın, demokrasi ve hukukun yanında yer alması, sizler gibi görevine sadakatle bağlı meslektaşlarımın göstermiş olduğu gayret sayesinde, Ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olan hainlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır.

Be vesile ile vatan nöbetinde terleyen pak alınlarınızdan, sizleri yetiştiren anne- babanızın ellerinden öperim.

 

FARUK ATAY
Çevik Kuvvet Şube Müdürü”