Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediyeye ait eski çöp depolama alanında saat 17.00 sıralarında başlayan yangın kontrol altına alınırken, söndürme çalışmaları 7 saattir devam ediyor.
Kdz. Ereğli ilçesi Kırmacı Mahallesi Kemer mevkisinde belediyeye ait eski çöp depolama alanında çöpler ile metan gazının tutuşması ile saat 17.00 sıralarında başlayan yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. İçten içe yanmaya başlayan çöp depolama alanında alevler ekipler ayrıldıktan sonra yeniden yükselmeye başlayınca itfaiye yeniden müdahaleye başladı. Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri 4 arozöz, bir tanker ile yangına müdahale ediyor. İtfaiye ekipleri çöp depolama alanında yangının devam ettiği kısımlara köpükle müdahale ediyor.
Yangının devam ettiği kısımlara köpükle müdahalenin 24 saat ara vermeden devam edeceğini belirten Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, metan gazının patlama riskine karşılık bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada “Olay yerinden ayrıldıktan yaklaşık 1 saat sonra alevlenme ihbarı aldık. Hızlı bir şekilde olay yerine geldik. Alevlenme değil de yoğun dumanlar var. İçten içe yanma devam ettiğinden yarın akşama kadar gözlem altında tutmak için 2 araç 5 personel burada nöbet bekleyecek. Olası bir duruma müdahale edecek. Yarın da iş makinelerimizle gelerek çöp alanının üzerini topraklama yaparak kesin sonuca ulaşmak istiyoruz. Şu anda sizlerinde gördüğü gibi yarım metrelik bir köpükleme çalışması yaptık. Dediğimiz gibi içten gelen yanmalar olduğu için yarın gündüze kadar bu şekilde devam edip iş makineleri ile nihai sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz " dedi.
İtfaiye ekiplerinin çöp depolama alanındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor.