Zonguldak’ta 8 Eylül 2015 tarihinde yaşanan olayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçuyla hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Hasan C., suçlamaları kabul etmedi. Hasan C., "Hakaret etmedim. Ben de AK Partiliyim. Çoluk çocuğuma O’nun sayesinde ekmek getiriyorum" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Toplum Yararına Çalışma (TYP) Programı’nda işçi olarak çalışan Hasan C., iddialara göre 8 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı ile yan yana bulunan Kozlu Belediyesi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti. Olay günü; şehit polis memurunun cenaze töreni için belediye önünde görevli bulunan polis memurları ile çevredeki vatandaşlar Hasan C.’nin hakaretlerini fark etti. Olayın ardından polislerin tutanak tutması ile konu yargıya taşındı.
Zonguldak Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Hasan C. hazır bulundu. Hakim karşısına çıkan sanık, Cumhurbaşkanı’na hakaret etmediğini söyledi. Olay günü alkollü olduğunu söyleyen Hasan C., "Ben Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim. Ben de AK Partili’yim. Çoluk çocuğuma ekmek verdi. O’nun sayesinde çoluğuma çocuğuma ekmek getiriyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Olay günü şehit cenazesi vardı. Belediyenin önündeydim. Polisler beni sarhoşum diye belediyenin önünden aldılar. Küfür etmem söz konusu değil. Ben de AK Partiliyim" diyerek suçlamaları kabul etmedi.
"Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan yargılanan Hasan C.’nin hakaret olayını gerçekleştirdiğini söyleyen tanık Şerif Ö. ise "Ben de olay günü oradaydım. Şehit cenazesi nedeniyle AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı önünde bekliyorduk. Ağza alınmayacak hitapları oldu. Kendisi ayakta duramayacak kadar alkollüydü. Ben küfürlerini duydum" dedi.
Duruşma; sanığın ve tanığın ifadelerinin ardından ileri bir tarihe ertelendi.