Duyuru şöyle:

Zonguldak ili genelinde son dönemlerde meydana gelen olaylar incelendiğinde, sahte para olaylarında artış olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar ve yaşanan olaylar sonucunda sahte para olaylarının özellikle akaryakıt istasyonları, restoranlar, eğlence yerleri, pazar yerleri, market. bakkal gibi para hareketliliğinin yoğun yaşandığı yerlerde gerçekleştiği görülmektedir.

Zonguldak İli Jandarma Komutanlığı ekiplerince; vatandaşların mağdur olmamaları ve sahtekarların tespit edilmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla bölgede bulunan akaryakıt istasyonları ile işyerlerine yönelik eğitici nitelikte bilgilendirme faaliyeti planlanmıştır.

İcra edilen faaliyetlerde; akaryakıt istasyonları ve işyerlerinde çalışan vatandaşlara sahte para ile gerçek para arasındaki farkların neler olduğu, sahte paranın tespitinde kullanılan "Sahte Para Tespit Kalemi ve Ultra Viyola Cihazı" nın önemi ve özellikleri, sahte para olaylarında kolay yoldan para kazanma düşüncesi olan suçluların kullandığı taktik ve teknikler, bu tür olaylarla karşılaşılması durumunda uygulanılacak hareket tarzlarının neler olduğu yerinde anlatılmaktadır Ayrıca eğitim faaliyeti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca hazırlanan konu ile ilgili kitapçık ve afişler işletmelere verilmektedir.

Bugüne kadar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan (15) akaryakıt istasyonu ile (2) işyerinde eğitim faaliyeti icra edilmiş olup, önümüzdeki günlerde (21) akaryakıt istasyonu ile (2) işyerinde çalışan personele yönelik eğitici nitelikte faaliyet planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.