Zonguldak’ta dini nikahlı olarak yaşadığı kocasının kuzenini, kendisini taciz ettiği iddiasıyla öldüren sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Yasemin Ak hakim karşısına çıktı. “Kasten Adam Öldürme” suçundan yargılanan Yasemin Ak’ın yargılamasına devam edildi. Tanık yoklamasına geçilen duruşmada G.T. ve Yasemin Ak’ın oğlu Y.Ö. ifade verdi. Duruşma tanık G.T.’nin ifadesiyle başladı. G.T. ifadesinde şöyle dedi:

“Olay günü gezme amaçlı köye gelmiştim. Ölen Oktay da benim eskiden beri arkadaşımdır. Biz kendisi ile otururken bana kendisinin dolmuşta emanetleri olduğunu söyleyerek almamızı söyledi. Bir süre sonra emanetleri almaya gittik. Muhtarın evinin önünde oturduk. Sigara içiyorduk. Yılmaz Özcan ve karısı geldi. Doğrudan Oktay’a ‘Sen beni nasıl tehdit edersin’ diye söyledi. Aralarında münakaşa başladı. Ancak ben Oktay’ı tuttum. Muhtar da Yılmaz’ı tuttu. Vuruşma olmadı. Yılmaz; karısını evlerine gönderdi. Maktul arkasından gitmek istedi. Biz önce engellemeye çalıştık ama engel olamadık” dedi.

SANIĞIN OĞLU, PEDAGOG EŞLİĞİNDE GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI

Tutuklu sanık Yasemin Ak’ın oğlu Y.Ö. de salonda tanık olarak ifade verdi. Mahkeme başkanına pedagog eşliğinde gördüklerini anlattı. Y.Ö., “Olay günü dağda hayvanların yanındaydım. Babam geldi, karnımı doyurmam için beni eve yolladı, yarım saat kadar sonra Oktay Özcan geldi. Annemin yakasına yapıştı. Yere yatırdı, anneme kötü sözler söyledi. Anneme, ‘Öbürkülerine ... da bana niye ...’ dedi. Annem elinden kurtulunca tüfek almaya koştu. Tüfeği aldı, Oktay’a 5 kez ateş etti. Sonra da bana ‘Git babana haber ver’ dedi” diye konuştu.

Y.Ö.’nün uzun zamandır tutuklu sanık annesi Yasemin Ak’ı görmediği ve ifade vereceği sırada duygulanabileceği belirtilerek tutuklu sanık; jandarma nezaretinde salondan çıkartıldı. Salonda hazır bulunan pedagog ise 4.sınıf öğrencisi Y.Ö.’nün beyanlarına itibar edilemeyeceği görüşünü savundu.

Ardından salona getirilen tutuklu sanık Yasemin Ak, “Oğlumun beyanları doğrudur. Kesinlikle kimse bir şey öğretmedi. Gördüğünü söylemiştir” dedi. Duruşmada olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi.

Mahkeme, tutuklu sanık Yasemin Ak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 5 Aralık 2014 gününe ertelendi.

OLAY

Olay, 24 Nisan 2014 günü 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Ortaköy Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere Yasemin Ak (30) kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği dini nikahlı eşinin yeğeni Oktay Özcan (33) ile tartışma yaşadı. Tartışma sırasında evde bulunan av tüfeğini alan genç kadın Oktay Özcan’a 5 el ateş etti. Silah seslerini duyan komşuları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 112 sağlık görevlilerine bildi verdi. Sağlık görevlileri olay yerinde yaptığı ilk incelemede Oktay Özcan’ın hayatını kaybettiğini belirledi.