Emniyette gergin bekleyiş… Cenaze yarın Kozlu’da…

İstanbul'un Beşiktaş semtinde Beşiktaş - Bursaspor maçı sonrası 30’u polis 7’sinin sivil ve kimliği belirlenemeyen 1 kişisinin şehit olmasıyla sonuçlanan iki ayrı saldırı sonrası sabah saatlerinde Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde hareketli saatler yaşanmaya başladı. Patlamada, Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Zonguldak Ereğlili Vefa Karakurdu’nun yanı sıra Kozlu’nun Saka Köyü’nden Hasan Bilgin’in de şehit olduğu haberi sabah saatlerinde Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilirken sabah saatlerinde emniyet ekipleri tarafından acı haber ailesine verildi. Şehidin ailesinin yanı sıra Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın yanı sıra Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Yılmaz ve çok sayıda vatandaş da Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek ailenin yanında olurken Bilgin'in yarın (Pazartesi) öğle namazı sonrası Kozlu’da yapılacak tören ardından toprağa verileceği öğrenildi. 


BAKAN SOYLU: ŞEHİT SAYISI 38 OLDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olanların sayısının 38'e ulaştığını, 155 vatandaşın ise hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Soylu, saldırı ile ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu belirtti.
Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin hedefinde olduğunu söyleyen Soylu, "Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat bu konuda tedbir almaktadır. Vatandaşımızın huzur ve güvenliği için çalışmak, ele gelen istihbaratları en üst seviyede değerlendirip milletimizin bundan olumsuz etkilenmemesini sağlamak için çaba sarf ediyor. Bu konuda elbette ki gerek DEAŞ'ın, gerek PKK'nın, gerekse FETÖ'nün özellikle içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye'nin huzurunu ve istikametini bozabilmek için yoğun bir çabası var. Buna ait her türlü istihbarat değerlendirilmekte" ifadelerini kullandı.