Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde polis, eğlence yerleri ve kullanılmayan eski binalarda uygulama yaptı. Yapılan kontroller sırasında polise zorluk çıkartması nedeniyle karakola götürülen bir kişi asker olması nedeniyle inzibata teslim edildi.

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahkemeden alınan arama kararıyla ilçe merkezindeki eğlence mekânlarında kimlik kontrolü ve arama yaptı. Polis, eğlence mekânlarında vatandaşların kimliklerini sorguladı, iş yerinin evraklarını kontrol etti. Polis durumundan şüphelendiği sokaktaki bazı vatandaşların kimliklerini sorguladı. Yapılan kontrol sırasında asker olduğunu söyleyen bir kişi polise zorluk çıkarınca önce karakola götürüldü ardından inzibata teslim edildi. Mahalle aralarında uyuşturucu madde bağımlısı kişilerin mesken tuttuğu metruk binaların içini ve çevresini didik didik arayan polisler olumsuz bir durumla karşılaşmadı. Mahalle sakinleri eski binalara zaman zaman uyuşturucu bağımlısı gençlerin geldiğini, polise ihbar edince kaçtıklarını söyledi. Yapılan uygulamayı olay yeri inceleme birimin de görevli bir polis memuru kamerayla kaydetti. Polis ayrıca mahalle aralarında ve eski binalarda uyuşturucu kullananları gördüklerinde 155’i arayarak bilgi vermeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Yaklaşık 3 saat boyunca 40 kadar polisle birlikte yapılan uygulamada 130 kişinin kimlik sorgulaması yapılıp mesul müdürü yerinde olmayan bir iş yeri hakkında tutanak tutuldu.