Tutuklu yargılanan zanlı Deniz P’nin hakim karşısında verdiği ifade sırasında sinirlerine hakim olamayan aynı davadan tutuklu baba Ali P.,  “Kapıyı çarpıp çıksaydın eşek oğlu eşek.” şeklinde bağırdı. Duruşma sırasında bir hayli gergin olduğu gözlenen baba, bir ara oğlunu duruşma salonunda tokatladı.

Olay günü yaşananları anlatan Deniz B., öz ağabeyi gibi sevdiği taksici Murat Erdoğan ile kız arkadaşı Gizem Tunç’u(21) bağ evinde uygunsuz vaziyette görünce kendisini kaybettiğini belirterek,  daha sonra eline geçen bıçakla Erdoğan’ı bıçakladığını, ardından evden uzaklaşmaya çalışan Gizem Tunç’u eline geçirdiği kesici aletle yaraladığını, gerisini hatırlamadığını söyledi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Deniz ile babası Ali B. ve tutuksuz sanıklar Hüsamettin K. ve Tuğçe K. ile taraf avukatları katıldı.Olay günü yaşananları anlatan Deniz B., öz ağabeyi gibi sevdiği taksici Murat Erdoğan ile kız arkadaşı Gizem Tunç’u(21) bağ evinde uygunsuz vaziyette görünce kendisini kaybettiğini söyledi. Daha sonra eline geçen bıçak ile Erdoğan’ı bıçakladığını, ardından evden uzaklaşmaya çalışan Gizem Tunç’u ise eline geçirdiği kesici aletle yaraladığını ve gerisini hatırlamadığını iddia etti.

BABA ALİ B: “KAPIYI ÇARPIP ÇIKSAYDIN EŞEK OĞLU EŞEK”

Oğlunun anlattıklarına sinirlenen, oğluna yardım etmekten tutuklu yargılanan baba Ali B. ise “Kapıyı çarpıp çıksaydın eşek oğlu eşek.” şeklinde bağırdı. Baba Ali B., kendi öz kızı gibi sevdiğini söylediği ve ‘kelebeğim’ dediği Gizem’in ölümüyle ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Ali B., ifade sırasında gözyaşı döktü.

Öldürülen taksici Murat E. ve sanık Deniz B.’nin yakın arkadaşı olan Hüsamettin K. ve Deniz B. ile arkadaşlığı bulunduğu iddia edilen Tuğçe K.’nın ifadesine başvuruldu. Bu arada olayda öldürülen taksici Murat Erdoğan’nın annesi Güldane E., Gizem Tunç’un babası Mehmet Yunus T. ve boşandığı eşi Gül K. sanıklardan şikayetçi oldu. Anne Güldane E, olayda D’ye yardım ettiği düşünülen kişilerin bulunup yargılanmasını istedi.

DURUŞMA SALONUNDA OĞLUNA TOKAT ATTI

Anne Erdoğan’ın eşinin de yıllar önce bir cinayete kurban gittiğini ve faillerinin bulunmadığını gözyaşlarıyla anlattığı sırada tutuklu yargılanan baba Ali B., oğlu Deniz B.’ye Tokat attı.

Olayla ilgili 2 tanık ifade verdi. Diğer tanıklar Emre P. ile Eren D. duruşmaya katılmadı. Emre P.’nin, gizli tanık olma talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, 11 Haziran 2014 tarihine ertelediği duruşmada tutuklu sanıklar Deniz ve baba Ali B.’nin tutukluluğunun devamına hükmetti. Tuğçe K. ve Hüsamettin K.’nın ise tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme çıkışında öldürülen gençlerin yakınları "Adalet er geç yerini bulacak. 5 tane avukat savunuyor." diye tepki gösterdi.

Olay

Taksicilik yapan Murat Erdoğan'ın cesedi, 9 Eylül 2013'te, Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki barakada, Gizem Tunç'un cesedi de yakınındaki ormanlık alanda bulunmuş, genç kızın iki elinin kesildiği belirlenmişti.Olayla ilgili aranan zanlı Deniz P., De
nizli'deki askeri birliğinde gözaltına alındıktan sonra, baba Ali P.,”delilleri karartma ve kuvvetli suç unsuru bulunduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı.(Barış Doğan)