Zonguldak’ta eşi Selma İnam’ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan 29 yaşındaki Özden İnam için Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Savcı, İnam’ın haksız tahrik indirimleri asgari düzeyde uygulanarak 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Özden İnam’ın yanı sıra hayatını kaybeden Selma İnam’ın ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Özden İnam için haksız tahrik indiriminin asgari düzeyde uygulanmasıyla 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı; mütalaasında Selma İnam’ın otopsi raporunda vücudunda 30 adet darp ve bıçaklamadan kaynaklanan kesiklerin tespit edildiği ve bunlardan 6’sının öldürücü nitelikte olduğunu belirtti.
“Yakın Akrabayı Kasten Öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Özden İnam’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti; Selma İnam’ın telefon görüşmelerinin ve mesajlaşmalarının yer aldığı kayıtlardan bazı bölümler okudu. Selma İnam’ın Ü.İ. ile birden çok kez mesajlaştığı ve Ü.İ.’ye aşk mesajları da gönderdiği mahkemece okunan raporda yer aldı.
Savcı ise mütalaasında eşlerin birbirlerine sadık kalmakla yükümlü olduklarını, Selma İnam’ın Özden İnam ile evli olduğu dönemde Ü.İ. ile görüşerek bu durumu ihlal ettiği ifadelerine yer verdi. Cumhuriyet Savcısı, “Türk Medeni Kanununun 185/3 maddesi uyarınca eşlerin birbirlerine sadık kalmakla yükümlü oldukları, somut olayda maktülün ile evli olduğu dönemde tanık Ü.İ. ile duygusal ilişki kurarak sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği, bu hususun maktülden kaynaklanan haksız bir hareket olarak değerlendirildiği, ayrıca sanığın aşamalarda istikrarlı bir şekilde belirttiği ve aksini ispat eden delil bulunmayan olayın gerçekleşmesinden hemen önce maktülden sanığa yönelik bahsedilen sözlerin söylenmesi de ayrıca değerlendirmeye alındığında sanığın eylemini maktülden kaynaklanan haksız hareketin sonucunda gerçekleştirdiğinde kuşku bulunmamaktadır” dedi.
Duruşma ise taraf avukatlarının süre talep etmesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.
25 Ekim 2015 günü Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde uzun süredir eşinden şiddet gören 27 yaşındaki iki çocuk annesi Selma İnam, kocası tarafından çocuğunun gözleri önünde 33 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından Özden İnam, jandarmaya giderek teslim olmuştu.