Zonguldak kent merkezinde bir gecede 3 işyerini soyan ve akli dengesi yerinde olmadığı için serbest bırakılan Eşref B, esnafı canından bezdirdi.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Dün gece saatlerinde Meşrutiyet Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi'nde iç giyim mağazası ve kadın kuaförü ve elektrik dükkanında yaşandı. İlk olarak İç giyim mağazası ve kadın kuaförüne giren hırsızlık zanlısı, eski radyo ve bir miktar para çalarak kaçtı. Ardından aynı sokak üzerinde bulunan elektrikçiye giren şahıs, radyo pili ve bir miktar para çaldı. Vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Polis yaptığı incelemede cadde üzerinde esnafın korkulu rüyası haline gelen Eşref B. İsimli şahıs olduğunu belirledi.

Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, akli dengesi yerinde olmadığı ve cezai ehliyeti bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

GÜVENLİK KAMERASINA SUS İŞARETİ YAPTI

İsminin Eşref B., olduğu öğrenilen şüpheli hırsızlık yaparken elektrikçide bulunan güvenlik kamerasına yakalandı.  Eşref B., elektrikçi dükkanında tezgahın üzerine çıkarak elini ağzına götürerek 'sus' işareti yaptı. İş yeri çalışanlarından Hakan Çelik, polisin araması sonucu olaydan haberdar olduğunu ifade ederek, "Dün gece evdeyken polis arayarak iş yerinize hırsız girdi diye haber verdi. İş yerine geldiğimizde hırsız içerideydi. Hırsız, polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce de birçok kez iş yerlerine girdiğini duymuştum. Her yıl aynı cadde üzerinde bu tür suçları işliyor. Artık bıktık ondan. Daha önce akıl hastanesindeymiş. Hastaneden çıktıktan sonra tekrar hırsızlık yapmaya başladı. Polisler dahi illallah etmiş kendisinden. Güvenlik kamera görüntülerini izlediğimizde gülünecek bir durum vardı. Kasadan 700 lira civarında para almış" şeklinde konuştu.

İşyeri sahibi Melike Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Gece talihsiz olay yaşadım. Saat 01.00’e gelirken para çekme kartım vardı. Onun şifresini girmiş. Onu bloke etmiş. Gece polisler aradı, hırsızlık olayı olmuş. Tabii ki akli dengesi olmayan bir arkadaşımız girmiş. Sıkıntılıymış arkadaş. Zaten cezai ehliyeti olmadığı için pek bir yaptırım gücü yok. Olay bize patladı. Kasayı kurcalamış, kasayı da bir şey bulamamış. Dükkandan küçük bir radyosu vardı onu almış. Herhalde elektrikçiye gidip oradan da pilleri takmış”

(Emre Can Bayram)

İŞTE OLAYIN FOTOĞRAF VE VİDEOSU