Kübra’nın kardeşi Hüseyin Efe:

“Etler incelensin”

İstanbul Üsküdar'da eşi tarafından bıçakla öldürdükten sonra cesedi çöpe atıldığı iddia edilen Kübra Kart'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde gazetecilere açıklama yapan Kübra’nın kardeşi Hüseyin Efe, “Ablamı katlettikten sonra başına oturup saatlerce hayvan doğruyormuş gibi dilim dilim ediyorsa, o buzdolabındaki etlerin de incelenmesini isteriz”.



Dün gece İstanbul'dan köye getirilen Kübra Kart'ın cenazesi, ilçeye bağlı Cemaller Köyü Bakım Evi Camisi morgundan yakınları tarafından alındı.

Kübra’nın cenazesi, sabah cami morgundan alınıp baba evine götürüldü. Evin önünde Kuran-ı Kerim okunurken annesi 69 yaşındaki Ayşe Efe, yengesi Cemile Efe ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayşe Efe, “Kızım beni bırakıp nereye gidiyorsun?” diyerek gözyaşı döktü.

Daha sonra evin önünde cenaze namazı kılındı. Ayşe Efe, cenaze namazı sırasında da yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Evinin önünde kılınan cenaze namazının ardından Kübra’nın cenazesi omuzlara alınarak aile mezarlığında tabutla defnedildi.



BABASI İLE KASAPLIK YAPMIŞ

Kübra Kart'ın, 17 yıl önce komşu köy Olukyanı'ndan evlendiği Tahir Kart'ın babasının kasap olduğu, Tahir Kart'ın da uzun yıllar babasının kasap dükkanında çalıştığı öğrenildi. Evlendikten yaklaşık 2.5 yıl sonra İstanbul'a taşınan çiftin bir süre kapıcılık yaptığı, daha sonra Tahir Kart'ın bir marketin deposunda çalışmaya başladığı belirtildi.



“ETLER İNCELENSİN”

Kübra Kart'ın kardeşi Hüseyin Efe, Tahir Kart'ın evinde buzdolabında et parçaları olduğunu öğrendiklerini belirterek şunları söyledi:

“Buzdolabı tamamen et doluymuş. Etlerin kardeşimize ait olabileceği söylendi. Bilmiyoruz. Ama o cani kardeşimizi katlettikten sonra başına oturup saatlerce hayvan doğruyormuş gibi dilim dilim ediyorsa, o buzdolabındaki etlerin de incelenmesini isteriz. 52 parçaya bölünmüş diye bilgi aldık. Eklem yerlerinden, kollarından kesmiş. Kolları tamamen kesip bacaklarını ayırıp vücudunu tamamen kesiyor. Ayrıca yüzüne de çizikler atıyor. Bu kadar vahşice öldürmüş. O yüzden kardeşimizin yüzüne bakamadık. Biz kardeşimizi güzel yüzü ile hatırlamak istiyoruz.”

Ağabeyi Şahin Efe'nin, Tahir Kart yakalandıktan sonra eve gittiğini ve yukarıya çıkıp komşuları ile görüştüğünü anlatan Hüseyin Efe, şöyle dedi:

“Komşuları, ‘oğlum çok geç kaldınız. 3-4 akşamdır burada çok feci kavga sesleri geldi’ demişler. Bunu söyleyen komşuları. Biz Türk milleti olarak böyleyiz. 'Bize dokunmayan yılan bin yaşasın' hesabıyla hareket ederiz.”

Tahir Kart'ın cesedi yok etmek için yakınlarından yardım aldığını ileri süren Hüseyin Efe, kardeşinin muska yazdırdığı iddiasıyla ilgili ise “Kardeşimiz onunla ilgili bir şey söylemedi, bilmiyoruz. Ancak biz bu olayın peşini bırakmayacağız. O caninin en ağır cezayı alması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.