Zonguldak kent merkezinde son günlerde artan hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma yürüten polis, 23 evden yaklaşık 100 bin TL tutarında çeşitli eşya çaldığı belirlenen E.Ç(34), B.D(27) ve Ş.K(39) isimli 3 kişiyi yakın takibe aldı.

9 adrese operasyon düzenleyen ekipler, E.Ç. ve B.D’yi enseledi. Ş.K. ise adresinde bulunamadı. E.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, B.D’nin sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Bu arada ‘suç eşyasını satın almak ve kabul etmek’ suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 100 bin TL olan 6 adet televizyon cihazı, çok sayıda inşaat malzemesi, 7 adet tüfek, 1 adet tabanca ve birçok ev eşyası ile elektronik cihaz ele geçirildi. 23 hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen çetenin elindeki veya başka kişilere sattığı eşyalar, sahiplerine iade edildi.

Polis, ikametinde bulunamayan Ş.K’yı arıyor.

HIRSIZLIK VAKALARI BASINA YANSIMIŞTI

Bu arada geçtiğimiz haftalarda özellikle Mithatpaşa, Üzülmez ve Rat mahalleleri başta olmak üzere birçok ikamette hırsızlık olayları yaşanması basına yansımıştı. Olayda zanlıların, inşaat eldiveni kullandığı gündeme gelmişti.