Kozlu Kavaklık bölgesinde dur ihtarına uymayan adam polisle silahlı çatışmaya girdi... Yaklaşık 2 saat süren olayda firari saldırgan yaralı olarak ele geçirildi.

Film gibi çatışma

Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki Kavaklık Mevkisinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda ihbar üzerine çevirme yapan polisin "dur" ihtarına uymayan bir kişi elindeki silahla ormanlık alana kaçtı. Yanındaki kişi ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada saldırgan ateş açınca, polisinde silahlarıyla karşılık verdiği cezaevi firarisi, yerini tespit eden polis ekiplerine mermisi bitince teslim oldu.

MAHALLELİ LİNÇ EDECEKTİ

Olay akşam 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli ilçesinde ikamet eden İ.G, eşinin Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaşayan bir kişiye kaçmasının ardından Bolu T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan yaklaşık 1 yıl önce firar eden Celalettin Y. (61) ile tanıştı.

Celalettin Y. ile eşinin geri dönmesi için bin lira karşılığında anlaşan İ.G, Kozlu ilçesine gelerek G.Y ile eşinin geri dönmesi için görüşmeye başladı. Eşi kaçan İ.G, Celalettin Y. ve G.Y' ile Ereğli ilçesine dönmeye çalıştığı sırada aralarında anlaşmazlık çıktı.

Bu sırada Celalettin Y. ile İ.G' nin 67 LF 005 plakalı otomobili durdurmak istedi. Bu sırada İ.G'nin araçtan inmesi üzerine Celalettin Y, yanında bulunan ruhsatsız tabancasını çekerek polis memurlarına ateş açmak istemesi üzerine kovalamaca başladı.

Güney Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde aracı terk eden Celalettin Y, ormanlık alanda saklanmaya başladı. Ekipler, söz konusu çevrede geniş güvenlik önlemi alarak şüpheliyi ormanlık alanda arama çalışması başlattı.

MERMİLERİ BİTİNCE TESLİM OLDU

Firari Celalettin Y, polislerin kendisini ormanlık alanda aradığı sıra 3-4 el ateş açması üzerine polis memurları da karşılık verdi. Polislerinde silahlarıyla karşılık verdiği cezaevi firarisi, yerini tespit eden polis ekiplerine mermisi bitince teslim oldu.

Bu arada çevrede bulunan bazı vatandaşların Celalettin Y'yi, linç etmeye çalışması üzerine şüpheli, polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheli, basın mensuplarının "Polise neden ateş açtınız" sorusuna, "Ben kimseye ateş etmedim" şeklinde cevap verdi.

Ekipler, İ.G ve G.Y'yi de gözaltına aldı.

Bu arada Celalettin Y'nin cezaevi firarisi olmasının yanı sıra 8 ayrı suçtan da arandığı öğrenildi. Barış DOĞAN 









Kozlu üst yolda yaklaşık bir saat önce meydana gelen olayda 67 LF 005 plakalı aracın şoförü Cemalettin Yılmaz polisin dur ihtarına uymayarak elindeki silahla kaçmıştı. 

Aracını Kozlu üst yolda bulunan Ora Kafe’nin 200 metre ilerinde bırakarak elindeki silahla kaçan Yılmaz, ormanlık alanda polislere dört el ateş açtı...
Karşılıklı silah seslerinin yükseldiği bölgeye eli otomatik silahlı çelik yelekli polisler geldi.
Ormanlık bir alanda etrafı sarılan kaçağın yaralı olduğu söyleniyor.

Saat 21:30 çatışma tüm hızıyla devam ediyor... Firari saldırganı köşeye sıkıştıran polis ile saldırgan bir kez daha karşılıklı ateş açtı. Çevre sakinleri panikte. Polis vatandaşları evden çıkmamaları konusunda sürekli uyarıyor.
Son dakika: Saat 21.46
Saldırgan yakalandı. Mahalle sakinleri saldırganı linç etmeye çalıştı. Yaralı olduğu söylenen saldırgan polis otosuyla emniyete götürüldü.
Olayın nedeni araştırılıyor

Ayrıntılar birazdan.