Zonguldak’ta Polisin dur ihtarına uymayan 33 yaşındaki sürücü E.Ç. ve  34 yaşındaki arkadaşı A.D  polisin uzun kovalaması sonucu kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Olay dün akşam saatlerinde Gazipaşa caddesinde meydana geldi. Alkol ve uyuşturucu maddi aldıkları öğrenilen  sürücü E.Ç ve arkadaşı A.D, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Asma mahallesi yakınlarına kadar kaçan şahıslar, polisin yakalayacağını anlayınca araçtan inerek koşarak izini kaybetmeye çalıştı.

Polisin olay yerinde yaptığı inceleme sonucunda dereye atladığı tespit edilen şahıslar için 110 itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye merdiveniyle dereye inen polis ekipleri derede yaptıkları araştırma E.Ç ve A.D’yi bulamadı. Aramalar sonucu İkinci Makas mevkiinde yakalanan şahıslar, gözaltına alındı.

Sürücü E.Ç, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 7 bin 634 TL para cezası kesildi. Öte yandan uyuşturucu madde kullandıkları da iddia edilen E.Ç ve A.D’nin otomobilinde yapılan aramada toz esrar bulundu. Şahısların sorgusu sürüyor.

Emre Can Bayram