Önce poşetle boğulduğu ardından da boğazı kesilerek öldürülen Necla Sağlam:

“Ölmeden önce kanser olan müdürü için bitki istemiş” 

Zonguldak’ta önce poşetle boğulup ardından boğazı bıçakla kesilmiş halde yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 22 yaşındaki Necla Sağlam, olayın yaşandığı gün saat 12.00’de Isparta’daki liseden okul arkadaşı ile görüştüğü ortaya çıktı. Sağlam’ın arkadaşından TTK’da kanser olan müdürü için “Ribes” isimli bir şifalı bitki istediği öğrenildi. 

TTK’dayaklaşık 8 ay önce memuriyet hayatına başlayan 22 yaşındaki Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi Bağlık Caddesi üzerindeki Karadeniz Apartmanındaki evinde önce poşetle boğulup ardından boğazı bıçakla kesilmiş haldebulunmuştu. 

 SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ 

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüekipleri, olay sonrası gece gündüz sürdürdükleri soruşturma iyice derinleştirildi. Sağlam’ın sevgilisi olduğu iddia edilen S.C.’nin polise haber vermesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Necla Sağlam’ın işyerinden arkadaşı Kibar E.Y. ile onun sevgilisi olduğu iddia edilen Hüseyin T.’nin sorgulamaları sürüyor. Soruşturma kapsamında S.C.’nin de olay günü yaşadıkları soruldu. 

KANSER OLAN MÜDÜRÜ İÇİN LİSEDEKİ ARKADAŞINDAN ŞİFALI BİTKİ İSTEMİŞ 

Necla Sağlamolayın yaşadığı gün saat 12.20’de lisede birlikte okuduğu bir arkadaşı ile Whatssap’ta görüştüğü ve arkadaşından TTK’da kanser olan müdürü için “Ribes” isimli bir şifalı bitki istediği öğrenildi. 

Sağlam, arkadaşına; “Sana bir şey soracağım. Sizin oralarda ışkın diye bir sebze varmış. Dağ muzu yada yayla muzu diye geçiyormuş. Adını biliyor musun” dediği, arkadaşının da “Evet biliyorum. Merak mı ettin, ne yapacaksın” cevabı üzerine “Ya şimdi bulunabilir mi? Bir araştırsan. Bizim müdür kanserde. Onun için istiyoruz. Parası neyse veririz. O sıkıntı değil” dediği ortaya çıktı. 

SAĞLAM OLAY GÜNÜ EN SON “17.48”DE TELEFONUNA BAKMIŞ 

 Öğle saatlerinde yapılan görüşmenin ardından Necla Sağlam’ın internet üzerindeki sohbet ağı olan Whatssap’ta son görülme tarihinin ise 23 Şubat 2016 saat 17.48 olduğu ortaya çıktı. 

  “UMUTLARINI ÇALDILAR” 

Vahşice öldürülen kızın lise arkadaşlarının sosyal medyada paylaştıkları da yürekleri burktu. Hayatını kaybeden Necla Sağlam için “Umutlarını çaldılar” diyen lise arkadaşları tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Daha dün gibi lise yıllarımız anılarımız senin hayatını hayallerini umutlarını çalanlar daha beterini yaşasın İnşallah masum yürekli kardeşim. Rabbim mekanını cennet etsin sözcükler düğümlendi. Yürekler paramparça. İsimler farklı zihniyet aynı.  Allah sizi kahretsin insanim diye dolasan vahşiler. Kardeşim benim sana sessizlik hiç yakışmadı senin o gülen yüzünü solduranlar daha beterini yaşasın. Rabbim günahlarını affetsin mekanını cennet eylesin.”Barış DOĞAN