Zonguldak’ın Kozlu İlçesi'ne bağlı Öküşne mevkiinde sandalla denize açılan 4 kişi kayalıkların arasında oluşan doğal mağarada mahsur kaldı. Dalgalar nedeniyle dışarı çıkamayan adının Şener Yamakoğlu olduğu öğrenilen bir kişi telefonla polisi arayarak yardım istedi. 4 kişiye dalgalar nedeniyle ulaşım olmayınca kurtarma çalışmaları sabaha bırakıldı.

Akşam saatlerinde Kozlu ilçesindeki limandan sandalla denize açılan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinç ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi biranda artan dalgalardan korunmak için kayalıkların arasında oluşan doğal mağarada mahsur kaldı. Dalgalar nedeniyle dışarı çıkamayan adının Şener Yamakoğlu telefonla arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Sandalları ile denize açılarak arkadaşları kurtarmaya giden 2 kişi mağaraya dalgalar nedeniyle yanaşamayınca polisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerinde Öküşne mevkiine gelen polis ve AFAD ekipleri kayalıklardan ve denizden mağaranın bulunduğu bölüme bir süre ulaşmaya çalıştı.

Olay yerinde gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, olay yerinde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada; “Sandalları ile denize açılan 4 kişi biranda artan dalgalardan korunmak için kayalıkların arasında oluşan doğal mağarada mahsur kalmışlar. Şuanda arkadaşların sağlık durumları iyi ve uzaktan gördüğümüz kadarı ile sandallarının içinde oturuyorlar. Ancak ne karadan nede dalgalardan dolayını mağaranın oraya yanaşamıyoruz. Arkadaşlarımız mahsur kalan 4 kişi kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şuan dalgaların dinmesini bekliyoruz” dedi.   

Telefonla bağlantı kurulan 4 kişiye karanlık nedeniyle karadan ve denizde oluşan dalgalardan dolayı ulaşım olmayınca kurtarma çalışmaları sabaha bırakıldı. Barış DOĞAN