Hastanede babasına refakat ederken tacize uğrayan genç kızın feryadını duyun!

“Hala hastanedeyim, çok korkuyorum”

Hastanede tacize uğrayan genç kız, olayın şüphelisi olan M.D. isimli şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Halkın Sesi’nin ulaştığı ve felçli olan babasının yanında hastanede halen refakatçi olarak kalan G.A,(19), tacize yeltenen şahsın serbest bırakılmasına tepki göstererek, çok korktuğunu söyledi.

İddiaya göre olay, 27 Haziran gecesi 03.30 sıralarında Atatürk Devlet Hastanesi 6. Katında meydana geldi. Felç hastası babası için refakatçi olan G.A., gece koltukta uyuduğu sırada başka koğuştan gelen M.D. tarafından taciz edilirken aynı koğuşta tedavi  gören ve tam açık cezaevinde mahkum olduğu öğrenilen hasta tarafından engellendi. Mahkum hasta, G.A. isimli genç kızı tacize yeltenen M.D’yi odadan çıkarıp uyardı.

Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan olaya göre M.D, kendi koğuşunun bulunduğu yere gidiyor. M.D’nin, kendisini koğuştan çıkaran mahkumu, arkasından takip ettiği görülüyor. Hastanenin stada bakan balkon kısmında ise mahkumu darp ediyor. Bu fiziki saldırının üzerine güvenlik görevlilerine haber veriliyor.

Olay yerine gelen güvenlik görevlilerine de küfürler edip tehdit savuran şahıs, onlara da saldırıyor. Güvenlik görevlileri ise kendilerine direnen şahsı orantılı güç kullanarak etkisiz hale getiriyor. Ardından şahsı hastane polisi ve jandarmaya teslim ediyor.  

Yüzü gözü yara içinde kalan ve ismini vermek istemeyen mahkum ile olaya müdahale eden 23.00 – 07.00 vardiyası güvenlik görevlilerinin darp raporu aldığı öğrenildi.

Bu arada M.D’nin farklı suçlardan adli vaka kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

PERDEYİ AÇARKEN UYANDIM, MAHKUM ABİ KOŞTU

15 günü yoğun bakım olmak üzere 18 gündür hastanede babasının yanında kaldığını ve bu yıl üniversite sınavına girdiğini belirten G.A, yaşadığı şoku şöyle anlattı: Ben babamın yanında refakatçi kalıyordum. Olay gecesi refakatçi koltuğunda uyuyordum. O kişinin içeriye girdiğini bu nedenle duymamışım. Perdenin açıldığını fark ettim. Bir kişi perdeyi kaldırıyordu. Tam o sırada bizim serviste yatan ve mahkum olan abinin koşarak geldiğini gördüm. Adama ‘Sen ne yapıyorsun burada?’ diye sordu. Adam bir şeyler söylemeye çalıştı ama ne dediğini anlamadım. Sonra adamı kolundan tutup dışarı çıkardı. O sırada güvenlik gelmiş, olaylar çıkmış. Ben korkudan koğuştan çıkamadım. Sonra polise teslim ettiklerini duydum.”

HALEN HASTANEDEYİM, ÇOK KORKUYORUM

Taciz iddiasıyla gözaltına alınan M.D’nin serbest bırakılmasına bir anlam veremediğini belirten genç kız, halen hastanede babasını beklemek zorunda olduğu için söz konusu şahsın kendisine zarar vermesinden çok korktuğunu ifade ediyor. Serbest bırakılan şahsın yine hastaneye geldiğini öğrendiğini belirten G.A, korktuğu için bir tanıdığını hastaneye çağırdığını dile getirdi. G.A, “Ben şu anda tehlikede olabilirim. Serbest bırakmışlar. Bu yetmemiş bir de aynı katta olduğunu duydum. Babamla aynı kattaymış. Çok korkuyorum” ifadesini kullandı.