Zonguldak’ta alkol satışı yapılmaması nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada bir kişinin ölümüne sebep olmaktan yargılanan büfeci, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
8 Nisan 2015 yılında Asma Mahallesi’nde meydana gelen olayda, büfe işleten Atakan Kurt, içki almak isteyen Ertaş Demirdöğer ve iki kayınbiraderine, saat 22.00’den sonra alkol satışının yasak olduğunu söyleyerek vermedi. Çıkan tartışmada Atakan Kurt, ruhsatsız tabancasını çıkarıp rastgele ateş etti. Karnına isabet eden kurşunla yaralanan Ertaş Demirdöğer, hayatını kaybetti.
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Atakan Kurt, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada ’kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Ertaş Demirdöğer’in yakınları ve avukatlar da katıldı. Hakim karşısında konuşan Atakan Kurt önce havaya, daha sonra yere ateş ettiğini, öldürme kastının olmadığını söyledi. Sanık Kurt, yaşananlardan dolayı pişman ve üzgün olduğunu belirtti.
Mahkeme, sanık Atakan Kurt’a, olası kasıt ile haksız tahrik altında suçu işlediği kanaatiyle 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.