Zonguldak’ta 25 yaşındaki gencin kullandığı otomobil kontrolden çıkarak karşı yönden gelen iş makinesi yüklü TIR’ın altına girdi. Otomobilde sıkışan genç, çevredeki vatandaşların imece usulü yardımı sayesinde araçtan çıkartıldı.
  Edinilen bilgiye göre kaza Zonguldak-Ankara karayolu Asma mevkisinde meydana geldi. 25 yaşındaki Erkan K.’nin kullandığı 67 ZC 606 plakalı otomobil karşı yönden gelen 45 yaşındaki Zafer Ş. idaresindeki 67 NL 864 plakalı TIR’ın altına girdi. İş makinesi yüklü TIR’ın altına giren sürücü Erkan K. araçta sıkıştı.
  Kazayı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 155 polis imdat ve 112 acil sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çağrılan AFAD ve Zonguldak Belediyesi itfaiye ekipleri de sıkışan sürücüyü bulunduğu yerden kurtarmak için çalışma başlattı.
  
  İmece usulü yardım
  Otomobilin kapısı ise AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kesildi. İş makinesi yüklü TIR’a da geri manevra yaptırılarak araç kurtarılmaya çalışıldı. Çevredeki vatandaşlar da yaralının kurtarılmasına yardımcı olmak için ekiplere yardım etti. İmece usulü gerçekleştirilen kurtarma çalışmasında sıkıştığı yerden çıkartılan Erkan K. ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücünün hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

  Kazaya gelen baba da kaza yaptı
  Oğlunun kaza yaptığını öğrenen baba Mehmet K. da Çaycuma ilçesinden yola çıkarak Zonguldak istikametine seyir haline geçti. Asma mevkisine gelen baba Mustafa K. oğlunun kaza yaptığı yere yakın bölgede trafik kazası geçirdi.
  Hafif yaralanan baba Mustafa K., koşarak oğlunun kaza yaptığı yere koştu. Babanın da durumunun iyi olduğu öğrenilirken trafik ekipleri kazayla ilgili çalışma başlattı. Yaklaşık 1 kilometre uzun araç kuyruklarının oluştuğu kaza sonrası yol kontrollü olarak trafiğe açıldı