Zonguldak’ta eşi sığınma evinde konulan adam, yaklaşık üç saat süren ikna çabalarının ardından intihara kalkıştığı evinden dışarıya çıkartılabildi. İntihara kalkışan adam, görevli polis memurunun, Karabük’te bulunan nişanlısının yanına gideceğini söylemesi üzerine, “Sevmenin ne olduğunu bilirim, dışarı o yüzden çıktım” diyerek teslim oldu. 
Kozlu ilçesine bağlı Eski Ereğli Yolu mevkinde ikamet eden 43 yaşındaki Sedat Balaban, ağız münakaşası sebebiyle koruma altına alınıp sığınma evinde barınan eşinin getirilmesini istedi. Enjektör ile kolundan kan çeken Balaban, yaklaşık üç saat boyunca evinin banyosunda ikna edilmeye çalışıldı.
Eşinin getirilmesini isteyen Sedat Balaban, gazetecilerin ikna çabalarına rağmen evinin odasından getirdiği Aile Cüzdanı ile tepki gösterdi. Yaklaşık üç saat boyunca eylemini sürdüren Balaban, tabureye çıkıp kendisini ikna etmeye çalışan genç bir polis memuru ile bir süre konuşmaya başladı. Ekiplerin uzun süredir evin önünde beklediğini ifade eden polis memuru, Karabük’teki nişanlısının yanına gideceğini, mesaisini bitiren memurların evlerine gideceğini söyleyip ikna etmeye çalıştı. Uzun süre direnen Balaban, “Sevmenin ne olduğunu bilirim. O yüzden çıkıyorum” diyerek intihardan vazgeçti.
Kendisine fazla zarar vermeden çıkması üzerine polis memurları ile kucaklaşan Balaban, polis ekiplerinden özür dileyerek olay yerinde bekletilen ambulansa alındı. İlk müdahalesi yapılan Balaban, Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Öte yandan daha önce bir çok eylem yapan Balaban’ın bir süredir işsiz olduğu öğrenildi. Balaban, 8 Eylül 2012 günü artan şehit haberleri sebebiyle 10 katlı inşaatın en üst katına çıkarak intihara kalkışmıştı.(İHA)