Bağlık Mahallesi’nde devlet ormanına ait bölgede çalıştırılan kaçak maden ocağında 5 Aralık 2013 günü meydana gelen metan gazı zehirlenmesinde Yaşar Özerdoğan, İsmail Altun ve Mustafa Özalpuğan hayatını kaybetmişti.

Bir başka suçtan dolayı cezaevinde bulunan kaçak ocağın sahibi İsmail K.’nın sahibi olduğu kaçak maden ocağının daha önce defalarca mühürlendiği ortaya çıktı. İsmail K.’nın cezaevinde olması sebebiyle ocağı işlettiği iddia edilen Nizam G., tutuklu bulundukları Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan cezaevi aracıyla Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan yargılanan İsmail K. ve Nizam G., tahliyelerini talep etti. Duruşmaya tanık olarak katılan Celal Saraç ise olayın meydana geldiği ocakta kendisinin de daha önce çalıştığını ifade etti. Saraç, “Daha önceden tanıdığım Yaşar Özerdoğan’ın bu ocakta çalışmaya geldiğini öğrendim. Kendisine ‘Sizin burada ne işiniz var, bu ocağın sahibi cezaevinde’ dedim. O da ‘Biz onun oğlunun hesabına burada çalışıyoruz’ şeklinde söyledi. Ben de ocakta çalıştığım dönemde işçiler genelde ocağın sahibi İsmail K.’nin evinin alt katında kalıyorlardı. Gerek işçilerin kaldığı ev, gerekse ocağın elektriği İsmail K.’nin evinden karşılanıyordu” diye konuştu.

Tutuklu sanık İsmail K. ise, “Tanık beyanında aleyhe olan hususları kabul etmiyorum” diye konuştu. Diğer tutuklu sanık Nizam G. ise tanık beyanına diyeceğinin olmadığını ifade etti. Mahkeme, tutuklu sanıklar İsmail K. ve Nizam G.’nin tahliye taleplerinin reddedilmesine ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 15 Ağustos 2014 tarihine ertelendi.